16 Haziran 2015 Salı

RHABARBER ERDBEER KUCHEN (ISGIN VE CILEKLI KEK)





 Son yazimdan sonra bir seneyi askin süre gecmis ve ben nihayet bir tarif ekleyebiliyorum.  Bu, Isvicreye geldigim 27 seneden beri ilk bu sene tatmaya cesaret ettigim ve artik tadindan vazgecemedigim Rhabarber yani isginli kek. Eger bulundugunuz yerde varsa  mutlaka deneyin derim.

Tarif yabanci bir siteden.
RHABARBER ERDBEER KUCHEN (ISGIN VE CILEKLI KEK)
Malzemeler:
250 gr cilek
250-300 gr isgin
175 gr oda sicakliginda yumusamis tereyagi
275 gr un
175 gr tozseker
1 paket vanilyali Seker
3 yumurta
125 gr yogurt
tuz

Yapilisi:
Cilekleri yikayip ikiye bölün. Isginlari yikayip soyun ve 1 cm uzunlugunda dilimlere kesin.
Tereyagini Seker ve vanilya ve bir cimdik tuz ile birlikte mikserle kremahaline gelene Kadar cirpin. Yumurtalari teker teker karisima ekleyip devam cirpin ve yogurdu da ekleyin. En son un ve kabartma tozunu karistirip karisima yavas yavas ekleyip en düsük ayarda mikserle iyice karistirin.

Kelepceli kalibi yaglayin. meyvelerin yarisini hamura karistirip kaliba yayin, diger yarisini da üstüne dizip 170 dereceli isitilmis firinda 45-50 dakika pisirin. dilerseniz ilindiktan sonra üzerine pudra sekeri serpebilirsiniz.

AFIYET OLSUN


4 yorum:

akasyakokusu dedi ki...

Sende hosgeldin Senem'cigim.Görüntü super tadina bakamadigim icin hayiflandim..Ellerine saglik diyeyimde ben google babaya ışgını sorayim..😃

masal dedi ki...

çok severim rhabarberli olan şeyleri. pasta çok lezzetli görünüyor.
rhabarber reçelide çok lezzetli oluyor :)

Yemek tarifleri dedi ki...

canım ellerine sağlık başarılar

Eren Mumcu dedi ki...

elinize sağlık

paylaşımlarınız takip ediyorum

butik pasta kurabiye kek malzemelerinede sitemize bakabilirsiniz.

www.pastacilikekipmanlari.com
www.pastacilikurunleri.com