17 Şubat 2012 Cuma

CITIR TAVUK II





Daha önceden yayinladigim tarifin biraz farkli hali...



Malzemeler:


500 gr tavuk budu, kemiklerinden ve derisinden ayrilmis


3 yemek kasigi zeytinyagi


yarim limonun suyu


2 dis sarmisak


tuz. karabiber


8 yemek kasigi un


kizartmak icin siviyag


2 yumurta




Yapilisi:


Etleri yaklasik 4 cm büyüklügünde parcalara kesin. Zeytinyagi, limonsuyu, dövülmüs sarmisak, tuz ve karabiberi bir kabin icinde karistirin. Etleri ekleyin ve bu karisima bulayin. Oda sicakliginda bir saat ya da buzdolabinda bir gece bekletin.


Unu bir tabagi koyup tuz ve karabiber ekleyin.


Etleri marinadin icinden cikartip süzün. Yagi derin bir tavada kizdirin. Eger fritözde yapacaksaniz makinenizi 180 derecede isitin. Et parcalarini ilk önce una, sonra da cirpilmis yumurtaya bulayip kizartin. Fritözde 3 dakika yeterli oluyor. Pisen etleri kagit pecetenin üzerine alip yaginin cekmesini saglayin ve limon dilimleri, maydanozla servis yapin.


Afiyet Olsun!