10 Şubat 2012 Cuma

KABAK TATLISI

Yine, yeniden uzun bir aradan sonra buraya dönmüs bulunmaktayim. Tarifini verecegim kabak kendi mahsulüm :) . Ne zamandan beri istedigim, gelip gectikce tazecik sebzeleri görüp icimi cektigim ve sonunda gecen mayis ayinda oturdugumuz evin yakinlarinda kiraladigim kücük bir bahcede yetistirdim bu kabagi. Bir tane kabak yetisti ama on kiloya yakindi agirligi... Kendisi de cok lezzetli bir kabakmis, disaridan aldigimdan daha farkliydi sanki tadi. Bahcecilik cok zormus ama bir o kadar da cok zevkliymis, belirtmek isterim...
Tarifime gelince;

Malzemeler:

1 kg balkabagi
1 su bardagi tozseker
ceviz

Yapilisi:

Kabaklarin kabuklarini soyup dilimleyin. Tencerenin icerisine alip, üzerine sekeri koyun ve bir gece bekletin. Ertesi gün tencereyi ocaga alip kisik ateste kabaklar yumusayincaya kadar pisirin.
Soguduktan sonra dövülmüs cevizle servis yapin.


Afiyet Olsun!