10 Şubat 2012 Cuma

KABAK TATLISI

Yine, yeniden uzun bir aradan sonra buraya dönmüs bulunmaktayim. Tarifini verecegim kabak kendi mahsulüm :) . Ne zamandan beri istedigim, gelip gectikce tazecik sebzeleri görüp icimi cektigim ve sonunda gecen mayis ayinda oturdugumuz evin yakinlarinda kiraladigim kücük bir bahcede yetistirdim bu kabagi. Bir tane kabak yetisti ama on kiloya yakindi agirligi... Kendisi de cok lezzetli bir kabakmis, disaridan aldigimdan daha farkliydi sanki tadi. Bahcecilik cok zormus ama bir o kadar da cok zevkliymis, belirtmek isterim...
Tarifime gelince;

Malzemeler:

1 kg balkabagi
1 su bardagi tozseker
ceviz

Yapilisi:

Kabaklarin kabuklarini soyup dilimleyin. Tencerenin icerisine alip, üzerine sekeri koyun ve bir gece bekletin. Ertesi gün tencereyi ocaga alip kisik ateste kabaklar yumusayincaya kadar pisirin.
Soguduktan sonra dövülmüs cevizle servis yapin.


Afiyet Olsun!


13 yorum:

anneminkizıyim dedi ki...

Mer habalar Senemcigim ellerine saglik, bir bana kismet olmadi bu yil kabak tatlisi yemek ve yapmak.
Ellerine saglik canim,

sevgiler....

MUTFAKISTAN dedi ki...

kENDI YETISTIRDIGINI TOPLAMAK
PISIRMEK NASILDA ZEVKLI OLUYOR
COK GUZEL GORUNUYOR
SEVGILER

sevda dedi ki...

maşallah canım.kendinin yetiştrdiği kabağın lezzetide farklıdır.ellerine saqğlık.harika olmuş.sevgiler.

Cevver dedi ki...

Ellerine sağlık canım hem yetiştirmişsin hem pişirmişsin.Hepsi için eline koluna sağlık.Bu arada kabak lezzetli demişsin ya.Farkında olmadan tatlı için en güzel kabağı yetiştirmişsin.Bu balkabağı değil canım kestane kabağı.Kokusu,tadı daha güzel oluyor.Hep bu kabaktan ekmeye çalış bence :))

sulemmutfak dedi ki...

Kabak tatlisini cocukken hic sevmezdim. Simdi ise en sevdigim tatlilar arasinda. Kalorisi de diger tatlilara nazaran daha az. Ellerinize saglik

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Merhabalar,
Ellerine sağlık canım.Kendin yetiştirip,pişirince ne lezzetli olmuştur ve yemesi ayrı bir keyiftir.
Sevgiler...

yukLex dedi ki...

güzel tşkrler..

www.yuklex.blogspot.com

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Ellerine sağlık, hormonsuz doğal bir kabağın tadı eminim daha bir başkadır. Hayatımızda ki herşeyde hep bir yapaylık var, elde olsa da kendimiz yetiştirip yiyebilsek.
Sevgiler...

feray dedi ki...

Önceden hiç sevmezdim şimdi çok seviyorum.
Ellerine sağlık Senemcim.
Sevgiler..

Baharcicegi dedi ki...

En sevdigim tatlilardan lokum gibi yumusacik nefis olmus eline saglik canim

GÜLOANNEMUTFAKTA dedi ki...

72.HAFTA. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM SEVGİLİ ARKADAŞLARIM; http://www.porselendemlik.com/ tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati etkinliğini 02 Şubat 2012-2 Mart 2012 TARİHLERİ ARASINDA www.guloannemutfakta.blogspot.com YANİ BEN YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK. VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 71.HAFTA " BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.SENİ VE BU YAZIYI OKUYAN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM ETKİNLİĞİMİZE İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. ETKİNLİĞİMİZE YEMEK TARİFİ GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM. LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM. SEVGİLER

çeşnici Handan dedi ki...

İnsanın kendi yetiştirdiği kabaktan bu tatlıyı yapması çok başkadır mutlaka nefis olmuş ellerine sağlık canım.

vincent dedi ki...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com