28 Nisan 2011 Perşembe

CIG BÖREK




Malzemeler:



3 su bardagi un

1 adet yumurta

tuz


su, yaklasik 300 ml kadar



Ici icin:


250 gr kiyma


1 adet kurusogan


tuz, karabiber, pulbiber


su


kizartmak icin siviyag



Yapilisi:

Unu, yumurtayi, tuzu ve suyu bir kaba alip güzelce yogurun. Hamurun kivami kulak memesinde biraz daha sert olacak. Hamurun üstünü nemli bir bezle örtüp 20-30 dakika bekletin.

Diger tarafta sogani rendeleyin, kiymayi, karabiberi, tuzu ve pulbiberini katip hafif sulandirarak karistirin.


Dinlenen hamurdan yumurta büyüklügünde parcalar kopartip yuvarlayin. her birini pasta tabagi büyüklügünde acip yarisina bir tatli kasigi kadar kiymali icten koyup yaydirin. Diger yarisini bunun üzerine kapatip kenarlarindan parmakla bastirin. Kizgin yagda her iki taraflarini kizartip kagit havlu serilmis tabaga koyup servis yapin.


Afiyet Olsun!