30 Ocak 2011 Pazar

RECELLI KURABIYE (SPITZBUBEN)


Herkese selamlar. Bu sefer ki tarifim, resimde gördügünüz harika kurabiyeler. Bir ay evvel Polonya'da 5 ayligina egitim gören ablamin ikiz kizlari yegenlerim, Ezgi ile Özge ve onlarin en yakin arkadasi, birlikte üniversitede okuyan Duygu ile beraber Noel tatilinde bize iki haftaligina gelmislerdi. Tabi ben de birlikte birseyler yapmak maksadiyla onlara internetten bir tarif bulup denemek isteyince, http://www.teatime-blog.com/ da gördügümüz kurabiyeleri sectik. Gerci sagolsunlar, bu tarifle birlikte üst katta görülen, benim arsivimde olan tuzlu kuru pastayi da kendileri yaptilar, teyzeleri onlari sadece seyredip fotograflarini cekti :).

Malzemeler:
120 gr. kati yag
ortalama 200-220 gr. kadar un
50 gr cekilmis findik veya badem
50 gr pudra sekeri
1,5 – 2 corba kasigi krema
1 tatli kasigi vanilya
2 corba kasigi recel,
1 tatli kasigi nutella

Yapilisi:
Yag, seker, krema, vanilya ve findigi iyice karistirin, yumusak bir bulamac olsun. Yavas yavas unu ekleyip, yogurun.
Ele yapismayan, yumusak bir hamur oldugunda, strec folyoya sarip buzdolabına kaldırın. 1 saat bekletin.
Unlanmis tezgahta hamuru 3-4 mm kalinliginda acin, sekilli kaliplarla yuvarlaklar kesin. Yuvarlaklarin yarisinin ortalarini, daha kücük bir kalipla alin.
180 derecede 12 dakika pisirin. Kenarlari fazla kizarmadan firindan alin. İyice soguduktan sonra, ortalari delikli parcalarin üzerine pudra sekeri serpin. Receli veye nutellayi isitip, düz parcalarin üzerine sürün. İki parcayi birbirine yapistirin.



Tarifleri asagidaki linklerde bulabilirsiniz:

http://www.teatime-blog.com/turkce/2006/02/26/recelli-kurabiye-spitzbuben/

http://kizilciksurubu.blogspot.com/2008/06/pdcs-25-tuzlu-kuru-pasta.html