10 Nisan 2011 Pazar

SEBZELI BRUSCHETTA VE DOMATESLI MOZZARELLA DILIMLERI

Bayat ekmekleri degerlendirmek icin size iki güzel tarif....


SEBZELI BRUSCHETTA


malzemeler:

1 adet kabak

1 adet renkli dolmalik biber

2 adet domates

1 dis sarmisak

1 yemek kasigi zeytinyagi

2 paket mozzarella peyniri

2-3 yemek kasigi kadar kiyilmis taze maydanoz ve feslegen

tuz, karabiber

1 adet baget ekmegi veya normal ekmek


Yapilisi:

Kabak, biber ve domatesleri yikayip kücük küpler halinde dograyin. Sarmisagi da ince kiyip, hepsini bir kapta karistirin. Tavaya bir yemek kasigi zeytin yagi koyup kizdirin. Sebzeleri katip orta ateste bes dakika kadar pisirin. Tuzunu katip ocaktan alin ve ilinmaya birakin. Diger tarafta mozzarellayi yine küp halinde dograyin, kiyilmis maydanoz ve feslegenle karistirin. Tuz ve karabiber katin. Ekmegi yaridan kesin, onlari da uzunlamasina tekrar ikiye bölün. Ilinan sebzeleri mozzarellayla karistirip, ekmeklerin üzerine yaydirin ve 200 dereceli firinda 10 dakika kadar pisirin.


DOMATESLI MOZZARELLA DILIMLERI


Malzemeler:

3-4 adet domates

2 paket mozzarella

6-8 adet siyah zeytin

2 yemek kasigi zeytinyagi

tuz, karabiber

kiyilmis taze feslegen

2 dis sarmisak

1 adet baget veya normal ekmek ya da 6 dilim tost ekmegi


Yapilisi:

Domates ve mozzarella peynirini küpler halinde dograyin. Zeytinlerin cekirdeklerini cikartip dilimleyin. Domates, mozzarella ve zeytinleri karistirin. Zeytinyagi, tuz, karabiber, ince kiyilmis sarmisak ve feslegeni de katip harmanlayin. Bunlari ekmek dilimlerinin üzerine yayip 200 dereceli firinda bes dakika kadar pisirin.

Afiyet Olsun!


19 yorum:

Tuğba dedi ki...

isimleri hiç de bayat ekmekten yapılıyormuş fikri vermiyor insana:)ellerine sağlık..

kizilciksurubu dedi ki...

Tesekkür ederim:)

papatya68 dedi ki...

Selam canım
Süper olmuş hem bayat ekmekler değerlenmiş oluyor hemde kavaltıya nefis bir çeşit oluyor eline sağlık
sevgiler

SERAP dedi ki...

Senemcim nerelerdeydin? merak ettim dogrusu.Iyisindir insallah?
Sevgiler

sevda dedi ki...

peynirde erimişki canım harika bir görüntü olmuş.olsada yesem dedim şimdi.ellerine sağlık.öpüyorum.

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık ikiside birbirinden leziz mutlu pazarlar öpü
yorum.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

İkisi de enfes görünüyor canım, ellerine sağlık..

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

harika görünüyorlar ellerine sağlık sevgiler.

Seda Yazıcı dedi ki...

mozzarella sever olarak bayıldım ;)ellerine sağlık

çeşnici Handan dedi ki...

Hem evdeki bayat ekmekler değerleniyor hem de nefis tatlar ortaya çıkıyor ellerine sağlık canım.

Mahperi dedi ki...

İki harika fikir. Ellerine sağlık

hayat dedi ki...

Bayat ekmek değerlendirmesi iki tarifinizde harika görünüyor.Elinize emeğinize sağlık.
Sevgiyle kalın...

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık çok lezzetli bir kahvaltılık tarifi olmuş sevgiler...

yildiz dedi ki...

Ellerine saglik Senemcigim,
iyi pazarlar diliyorum

Kon-Tiki (Ashley) dedi ki...

Bir öğrencinin görmemesi gereken bi görüntü..Allahım sana geliyorum !elinize sağlık ..

Hulya Unsal dedi ki...

Senemcim benim de son zamanlarda denemeyi aklimdan gecirdigim bir yemekti cig borek...eline saglik, paylasim icin tesekkurler!

LEYLA'nın KAHVE DÜKKANI dedi ki...

bunlar enfes görünüyor nasıl da lezzetlidir kim bilir. ellerinize sağlık harika bir bloğunuz var.


Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

Yasemin dedi ki...

Çok lezzetli gözüküyor :-) ellerine sağlık!Blogunu genel olarak çok beğendim ve bu yüzden sana bir teklif de bulunmak istiyorum! Bana geri dönersen eğer çok memnun olurum, mail adresim: yasemin@indirimlr.com

Sevgiler
Yasemin

vincent dedi ki...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com