11 Şubat 2010 Perşembe

MIM VE VIYANA SNITZEL

http://anneminkiziyim.blogspot.com/ dan Ayse abla beni mimlemis, ben de hemen cevaplarimi yaziyorum.


1. Blogunuzu ne zaman actiniz?
7 ekim 2007

2. Blogunuzda islediginiz konular nedir?
Blogumda begenerek yaptigim yemekleri paylasiyorum.

3. Blogunuzla ilgili düsünceleriniz?
Blogumu iyiki acmisim diyorum. Bu sayede hem sanal arkadaslarim oldu, hem de arkadaslarim sayesinde güzel yemekler ögrenmis oldum. Son günlerde blogumla pek ilgilenemiyorum ama sanirim yakinda tembelligi üzerimden atip yeni tariflerimi paylasacagim.

4. Blogunuzda yazdiginiz ilk yazi hangisidir?
Ben de Ayse abla gibi blogcudan, blogspota atladigim icin diger blogumdan tariflerimi gecirerek baslamisim, ha bir de blogspota merhaba diye kisa bir yazim olmus.

5. Sizi izlemeye alan ilk kisi kimdi?
Pelince lezzetlerden sevgili Pelin.

6. İlk yorumu yazan kimdi?
Blogumda bana ilk yorumu yazan serapsingin arkadasimdi.

7. En cok yorum alan yaziniz hangisi?
Dilim rulo pastasi tarifime toplam 74 yorum almisim. Aaaah, nerede o günler :((
http://kizilciksurubu.blogspot.com/2008/03/dilim-rulo-pasta.html

8. Begenildigini düsündügünüz yaziniz.
Yorum yok!

9. Tarafinizdan düzenlenen etkinlik var mi?
Maalesef yok :(

10. Katildiginiz Etkinlikler
Bir Demlik Sohbet Etkinlikleri, ve arada sirada her ay degisik konusu olan etkinlikler,

11. 100 ün katlarindaki üyeleriniz?
Bu soruyu anlayamadim :(

12. Toplam yazi adediniz?
270

13. Her gün ziyaret ettiginiz arkadaşlariniz?
Son zamanlarda arkadaslarimi pek ziyaret edemiyorum ama ayirt ederek ziyaret ettigim arkadaslarim yok, hepsi benim icin ayni derecedeler. Tabii bir de güncellenen bloglar benim tarafimdan öncelikle ziyaret edilenlerdir.

14. Blogunuzun size kazandirdikları nelerdir?
Yeni tarifler ve yeni yeni yemek kitaplari :))

Ben de kabul ederse http://kalpkurabiye.blogspot.com/ dan Deniz arkadasimizi mimliyorum.

Simdi de tarifime geceyim öyle degilmi?


Malzemeler:



4-5 dilim süt danasi biftegi



1 adet yumurta



1 yemek kasigi süt



2 yemek kasigi un



1 su bardagi kadar galeta unu



tuz, karabiber



kizartmak icin siviyag



servis icin limon dilimleri







Yapilisi:



Etleri bir iki saat önceden bir kapta 1 su bardagi süt ve biraz siviyagda bekletin, böylece etiniz daha yumusak olur. Sonra etleri hafif durulayip süzgece alin. Un ve galeta ununu ayri tabaklara koyun. Yumurtayi da sütle cok hafif cirpip onu da baska bir tabaga koyun. Etleri ilk önce una, sonra yumurtaya, en son da galeta ununa bulayip parmaklarinizla iyice bastirin. Yagi kizdirip etleri hic bekletmeden iki tarafini da kizartin. Patates kizartmasi ve sebze ve limon dilimleri ile servis yapabilirsiniz.



AFIYET OLSUN!