9 Aralık 2009 Çarşamba

TULUMBA TATLISI


Seneler önce Türkiye'den aldigim tulumba tatlisi kalibimi bu harika tarifi tarcininmutfagi. nda gördükten sonra nihayet deneyebildim. Iyi ki bu tarifi denemisim, gercekten harika, hazirlarini aratmayacak tatda oldu. Hem hijyenik, hem de icerisine neler konuldugu belli. Tavsiye ediyorum. asli arkadasimiza da güzel tarifi icin cok tesekkür ediyorum.
Yaziyi aynen yayinliyorum.

Malzemeler:
250 gr un
100 gr margarin
4 yumurta
1 kasik seker
1 cimdik tuz
750 gr seker
1 limon
bol miktarda kizartmak icin sivi yag

HAZIRLANISI:

750 gr seker,
3 su bardagi su ile genisce bir tencerede serbet kaynatin. Serbetin kaynamasinin sonuna dogru limonun suyunu sykip biraz daha kaynatin ve sogumaya birakin. Bir tencereye 1,5 su bardagi suyu, 100 gr margarini, tuzu bir kasik sekeri koyup ocakta kaynatin. Su kaynayinca icerisine 250 gr unu süratle karistirarak hamur yapin. Hamuru karistira karistira 10 – 15 dakika pisirin ( icerisinde topak un ve pütürlük olmamali ). Pisen hamuru atesten alip tezgah üzerinde yogura yogura sogutun. Soguyan hamura 4 yumurtayi kirin ve iyice yogurun. (Isin asil kismi bu yogurma asamasi oldukca uzun sürüyor. Hamur ve yumurtalar karisinca yogurdukca civik ve parca parca bir hamur oluyor. Azimle tekrar kati bir hamur olana kadar yogurmayi bırakmayin).Hamurunuzu tulumba tatlisi kalibina doldurunuz. Derin ve genis bir tencereye soguk yagi koyun ve icine istediginiz boyutlarda hamur s1k1niz. Tencere dolunca ocagin altini acin ve tulumbalari kizartin (zaten kizaran hamurlar yagin üstüne cikacak ), kizaran hamurlari hemen soguk serbete alip bekletin ve serbetini ceken tatlilari servis tabagina alin. Tüm hamur bitene kadar ayni islemi uygulayarak pisirip serbetleyin. Unutulmaması gereken önemli unsur hamur mutlaka soguk yagda pişirilmeli!