6 Ekim 2009 Salı

SALCALI BIFTEK



Malzemeler:

1 kg dana biftek

1 yemek kasigi dolusu domates salcasi

kücük bir adet kurusogan

kizartmak icin siviyag

tuz, karabiber, kekik

2 su bardagi sicak su

Yapilisi:


Biftekleri kizgin yagda kizartin, tavadan alip borcam bir kaba veya tepsiye yerlestirin. Üzerlerine tuz, karabiber ve kekik serpin. Biftekleri kizarttiginiz yagdan iki kasik kadar alip kücük bir tencerede ince kiyilmis sogani kavurun, salcayi ekleyin ve hafif kavurun. Iki bardak suyu koyup salca eriyene kadar karistirin ve kaynatin. Tuzunu ayarlayin ve etlerin üzerine dökün. 220 dereceli sicak firinda 20-25 dakika pisirin. Ben patates kizartmasi ve sebze ile birlikte servis yaptim. Patates püresi ve eriste ile de güzel uyum saglar...
Afiyet olsun!