8 Eylül 2009 Salı

PATATESLI TAVUK GÜVEC II


Daha önceden tarifini verdigim patatesli tavuk güvecle malzemeleri hemen hemen ayni fakat yapilisi farkli bir yemegim.


Malzemeler:

yarim kg tavuk gögüs eti

200-250 gr taze mantar

1 adet kuru sogan

2 adet domates

5-6 adet orta boy patates

1 tatli kasigi kadar domates salcasi

tuz, karabiber

siviyag

1,5 su bardagi sicak su


Yapilisi:

2 yemek kasigi siviyagi bir tencerede isitin. Eti kusbasi dograyip tencereye koyun ve orta ateste 5-6 dakika kavurun. Sogani yemeklik dograyip tencereye katin. Ardindan yikanmis ve dilimlere dogranmis mantarlari da ekleyip biraz daha kavurun. 2 domatesi rendeleyip onu da tencereye koyun ve 2-3 dakika kavurun. Patatesleri küp seklinde dograyip kizartin. Güvec kabiniza kavurdugunuz etleri yayin, ardindan patatesleri de üzerlerine yayin. 1,5 su bardagi sicak suda salcayi eritin ve etlerin üzerine dökün, karabiber ve tuz da koyup 180 dereceli firinda 20 dakika kadar tutup servis yapin.

Afiyet olsun!