23 Mayıs 2009 Cumartesi

EVDE ISKENDER KEBAP


Yurtdisinda yasayanlar ve özleyenler icin Iskender Kebap tarifini vermek istiyorum bu sefer. Hazirlarini aratmayacak lezzette oluyor, söyleyebilirim bunu...


Malzemeler:


yarim kilo kadar hazir döner

kisi sayisina kadar tirnak veya kebapci pidesi (burada hazirini bulmam mümküm olmadigi icin onu da kendim yaptim, asagida tarifini de verecegim)

3-4 kasik tereyagi

3-4 kasik salca

üzeri icin yogurt

tuz, istenirse karabiber veya baska bir baharat( ben hic bir baharat koymadim)

1 adet domates, 2 adet sivri biber


Yapilisi:

Pidelere dilimlere kesip servis yapacaginiz tabaginiza koyun. Sosu icin 1 yemek kasigi tereyagi ile salcayi hafif kavurun. Bir cay bardagi kadar su ile sulandirin ve kisik ateste 7-8 dakika kaynatin. Döner etlerinizi az siviyag veya tereyagi ile pisirin. Bunlari pidelerin üzerine yayin. Sosu da etin üzerine dökün. Tabagin kenarina yogurt koyup. közlediginiz veya izgarada pisirdiginiz biber ve domatesleri de yerlestirip en üste kizdirilmis tereyagini dökerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

TIRNAK- KEBAPCI PIDESI


Malzemeler:

500 gr un
yarim paket kurumaya
2,5 bardaga yakin ilik su
iki cay kasigi tuz
1 cay kasigi seker
2 tatli kasigi siviyag
Yapilisi:
Yogurma kabiniza unu bosaltin, üzerine kurumayayi bosaltip elinizle karistirin. Tuzu, sekeri de koyun. Ilik suyu ve yagi da katip en az 5-6 dakika kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun. Bunun üzerini kapatip bir saate kadar kabarmasi icin bekletin. Kabaran hamuru dörde bölüp, herbirini hafice merdanyle actirin ve üzerlerini hazir pideler gibi parmak uclarinizla bastirin. 275 derecede isitilmis firinda pisirin. (Ben pizza, ekmek taşinin üzerinde pisiriyorum, böyle cok nefis oluyor, eger mümkünse bundan edinmenizi tavsiye ederim)
AFIYET OLSUN!