15 Mayıs 2009 Cuma

MARINE EDILMIS TAVUK KANAT VE ISPANAKLI KÖFTE

Nar gibi kizarmis tavuk seviyorsaniz güzel bir tarif size. Lezzet dergisinin eski bir sayisindan buldum bu leziz tarifi. Digeri yani ispanakli köfteyi de gecenlerde tvde bir programda görüp denedim. Bu da degisik bir köfte. Aslinda öyle özel bir tarifi yok, elimde yuvarlayip actirdigim iki adet köftenin arasina soganla kavrulmus bir miktar ispanagi koyup kapatarak öyle kizarttim. Tarifte yoktu ama sanirim daha iyi olacagindan bir dahaki sefere yapinca arasina biraz da kasar peyniri koymak istiyorum... Simdi de sizlere tavugun tarifini ayrintili olarak vereyim.

Malzemeler:
12 adet tavuk kanadi
1 corba kasigi hardal
1 corba kasigi zeytinyagi
1 corba kasigi soya sosu
1 corba kasigi salca
1 corba kasigi köri
1 adet orta boy sogan (ben kullanmadim)
6 dis sarmisak
tuz ve kirmizi toz biber
yarim cay bardagi sivi yag

Yapilisi:
Derince kapakli bir kabin icine sogan, sarmisak ve siviyag haric tüm malzemeyi koyun. Sarmisaklari ezin, sogani iri olarak 4'e bölün ve kaba ekleyin. Elinizle iyice karistirin. Daha sonra tavuk kanatlarini kaba koyup, bu harca iyice bulanmasini saglayin. Kabin kapagini kapatip bekletin. Ne kadar cok bekletirseniz o kadar lezzetli oluyor. Tavaya siviyagi koyun ve kanatlari sürekli cevirerek pisirin. Sicak olarak servis yapin.

Not: Ben tavada degil de firinda 250 derecede pisirdim. Ayrica yaninda tavuk gögüs eti dilimleri de marineye yatirip birlikte pisirdim, o da cok lezzetli oldu. Ben yaninda pilavla servis yaptim, isterseniz, patates kizartmasi veya patates gratenle de servis yapabilirsiniz.
Patates graten icin asagidaki linki tiklayabilirsiniz.
http://kizilciksurubu.blogspot.com/2007/10/patates-graten.html