13 Mart 2009 Cuma

TAVUKLU ÖZBEK PILAVI




Bu harika pilavin tarifini http://yadeller68.blogcu.com/ adresinden almistim. Tavuk ve sebzeler cok hos bir tat veriyor, denemek isteyenlere iste tarifi;


Malzemeler : 2 su bardagi pirinc


bir tavuk gögsü (ben iki adet tavuk budundan yaptim)


2 orta boy havuc


1 adet büyük boy kuru sogan


3 su bardagi tavuk suyu yada normal su


biraz tuz, karabiber
pirinci kavurmak icin siviyag veya tereyagi


Yapilisi : Önce tavuk gögsünü iyice haslayip didin. Pirinci tuzlu, ilktan biraz daha sicak suda en az 20 dakika bekletin. Baska bir yerde havuclari rendeleyin, Iyice yikadiginiz pirincleri baska bir tavada normal pilav yapar gibi kavurun, birazda tuz atin. Baska bir pilav tavasinin altina tavuklari iyice yayin, üzerine kuru sogani halka halka dograyin, rendelenmis havuclari da üzeri kapanacak sekilde yerlestirin. Kavrulan pirinci en üste iyice kapatip 3 su bardagi suyu yavas yavas ekleyip ocaga koyun, kisik ateste pisirip, dinlendikten sonra servis tabagina ters cevirerek süsleyip, üzerine de karabiber serpip servis yapabilirsiniz.


AFIYET OLSUN!