1 Mart 2009 Pazar

YAYLA CORBASI(YARMA ILE)

Ben yogurtlu corbalarda genellikle basarisizim. Neredeyse her deneyisimde verilen püf noktalarina ragmen yogurtlar mutlaka kesilir:(( . Ama en sonunda bu isi basardim, yani yogurdu kesmeden cok lezzetli bir yayla corbasi yapabildim, arkadasim Hanife sayesinde.
Arkadasimdan aldigim tarifimi sizlerle paylasmak istiyorum.

Malzemeler:
1 su bardagi yogurt
1 cay bardagi kirilmis yarma veya pirinc
1 seker kasigi nisasta
yarim yemek kasigi un
4 su bardagi su
1 yemek kasigi tereyagi
tuz
nane, kirmizi tozbiber
ayrica bir su bardagi su
Yapilisi:
Corba aksam pisirilecekse sabahtan 1 su bardagi yogurdu bir tencereye koyun, yogurtlu bardagi bir su bardagi su ile calkalayip bunu da icine ekleyin, un ve nisastayi, yarma veya pirinci koyup harmanlayin ve tencerenin kapagini kapatip soguk bir yerde bekletin. Corbayi pisireceginiz zaman yarmanin oldugu tencereye 1 litre suyun yarisini (soguk olacak) koyun ve kaynatmaya baslayin. Kalan yarim litre suyu da kaynayan corbaya ekleyin ama bu suyun sicak olmasi gerekiyor. Yarmalar veya pirincler yumusayinca ocaktan alin, tuzunu katin. Daha sonra tereyagini eritin, kirmizi tozbiber ve naneyi katip biraz kavurun. Tereyagini isterseniz tencereye katip karistirin yada tabaklara servis yaparken ekleyin.
AFIYET OLSUN!