17 Şubat 2009 Salı

PACANGA BÖREGI

Bu lezzetli böregi yeni kesfedenlerdenim. Gecen hafta gelen arkadaslarim icin yapmistim, ilk denemem yagda pisirerek oldu, diger sefere firinda denemek istiyorum, sanirim öyle daha hafif ve saglikli oluyordur. Bu börekleri bu haftaki Porselen Demlik Cay Saati Etkinligi icin arkadasim http://mutfaktelasi.blogspot.com/ a gönderiyorum.

Malzemeler:
3 adet yufka, (herbir yufka dörde bölünmüs ücgen halinde olacak, miktarini azaltip, cogaltabilirsiniz)
pastirma, (100 gr kadar )
kasar peyniri ( her ücgene birer dilim konulacak)
1 adet domates
kizartmak icin yeteri kadar siviyag

Yapilisi:
Yufkalarinizi dörde bölün. Her bir ücgenin genis tarafina birer dilim pastirma, kasar peyniri ve domates koyup, sigara böregi seklinde sarin. Yapismasi icin yufkanin ucunu hafif islatin. Bütün yufkalari sardiktan sonra bir tavada yagi iyice isitip börekleri pisirin ve kagit havlu serilmis bir tabaga alin ve sicak sicak servis yapin.