9 Şubat 2009 Pazartesi

ÄLPLER MAGRONEN




Bu, Isvicre mutfagina ait degisik bir makarna yemegi. Bunu daha önceleri nerede gördüysem bilmiyorum, sadece baconla yapildigini zannediyordum. Ama bundan yaklasik 3 ay evvel esimle markette dolasirken hazir olarak satilan pakette icindeki malzemelerini okuduktan sonra almaya karar verdik ve evde bunu pisirdim ve tadi hosumuza gitti. Bunun tarifini internette arayip buldum ve denedim. tadi haziri kadar, hatta daha da güzel oldu. Baska ülkelerin mutfagina ait degisik bir lezzet istiyorsaniz, iste tarifi:


Malzemeler:

2 adet irice patates


yarim paketten biraz daha fazla (300 gr kadar) boru makarna


150 ml süt


250 ml taze krema


150 gr sert bir cesit kasar peyniri


2 yemek kasigi tereyagi


2 adet kurusogan


tuz, karabiber



Yapilisi:

Tencerede iki litre kadar su kaynatin, icerisine tuzunu katip makarnayi al dente (fazla yumusak olmayan, cignendiginde dise hafif yapisan kivamda) olarak haslayin ve süzün. Patatesleri soyup kücük küpler halinde dograyin. Bunlari da kaynar suda yaklasik bes dakika kadar haslayip süzün. Kremayi, süt ve icerisinden 3 kasik ayrilmis kasar peyniri rendesiyle cok kisa kaynatip ocaktan alin Tuz ve karabiberle tatlandirin. Soganlari yemeklik dograyip 1 yemek kasigi tereyagi ile hafif pembelesinceye kadar kavurun. Cam bir firin kabina makarnalari ve patatesleri döküp karistirin. Üzerine kremayi döküp, bunun üzerine de sogani ekleyin ve onlari da karistirin. Geri kalan peyniri üzerlerine paylastirip, kalan bir kasik tereyagini kücük parcalara kesip her tarafina serpistirin. 2oo dereceli isitilmis firinda yaklasik 2o dakika kadar pisirip hemen servis yapin.


AFIYET OLSUN!