6 Aralık 2009 Pazar

DANA STROGANOFF



Dünya mutfaklarindan lezzetli bir yemegin tarifini vermek istiyorum bugün. Restaurantlarin menüsünde bulunan bu nefis yemegi denemek isterseniz eger tarifim söyle;
(Ben tarifteki orijinal miktarlari öne, benim kullandigimi da parantez icinde yazarak vermek istiyorum).
Malzemeler:
400 (750)gr dana biftek, bonfile veya antrekot eti , 1 1/5 cm uzunlugunda dogranmis olacak
kizartmak icin 3 yemek kasigi siviyag
1 tatli kasigi (yemek kasigi) tepeleme un
1/2 cay kasigi tuzkarabiber, taze degîrmenden cekilmis
1 yemek kasigi tereyagi
1 adet kuru sogan
1 adet kirmizi dolmalik biber, cekirdekleri cikarilmis ve jülyen seklinde dogranmis olacak
200 gr mantar, dilimlere dogranmis
1 cay kasigi kirmizi tozbiber
180 gr (bir su bardagi) taze krema
150 ml (300 ml) suyun icinde eritilmis et bulyon
3 yemek kasigi hardal (1 yemek kasigi)
150 ml (1 su bardagi) beyaz sarap (yerine ayni miktarda daha et bulyon kullanabilirsiniz)
3 adet kücük dogranmis salatalik tursusu
tuz, karabiber
Yapilisi:
Etleri yikayip süzdürün ve unu üzerlerine serpin.Tavada yagi kizdirip etleri hizli ateste 3-4 dakika kavurun, üzerlerine tuz ve karabiber serpin. Pisen etleri baska bir kaba alip ayni tavada tereyagini eritin ve ince dogranmis sogani, biberleri ve mantarlari koyup orta ateste yine 3-4 dakika kavurun. Kirmizi toz biberi de katip bir iki defa karistirin. 300 ml suyu kaynatip et bulyonu icinde eritin ve sarapla birlikte tavaya bosaltin. Kaynamaya basladigi anda ocagin altini kisip krema ve hardali birbirine karistirip onlari da tavaya ekleyin. Dogranmis salatalik tursusunu ve etleri de tavaya ilave ettikten sonra tuzunu ve karabiberini katip bes dakika kadar kisik ateste tutun, bu esnada yemegin sosu biraz koyulasmaya baslayip servise hazir olacaktir. Daha sonra ister patates kizartmasi, isterseniz de eriste ile servis yapabilirsiniz.AFIYET OLSUN!

19 yorum:

yasemincelezzetler dedi ki...

çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık..

ceyt dedi ki...

tatmadığım değişik bir tarif.denemek lazım.ellerine sağlık canım.sevgiler...

hanife dedi ki...

çok değişik bir lezzet olmuş eline sağlık

Canan dedi ki...

Farklı görünüyor. Ama içindekilere bakılırsa epey lezzetli.

Sevgiler
Canan

derya dedi ki...

Senemcim ellerine sağlık harika görü
nüyor mutlu haftalar öpüyorum.

CAHİDE dedi ki...

Değişik bir tarif ellerine sağlık...

Mimosa Café+Design dedi ki...

Hmmm harika bir yemek. Elinize sağlık.

tatesal dedi ki...

Canım ne kadar değişik bir lezzet,ellerine sağlık...Harika görünüyor....

kalpkurabiye dedi ki...

çok değişik ve şık bir lezzet ellerinize sağlıkk

Mahperi dedi ki...

Ellerine sağlık nefis bir yemek olmuş.

pelince dedi ki...

Senem hep duydum ama hiç yemedim,çok leziz olmuştur eminim..
afiyet olsun...

Sevgiler...

hdidem95 dedi ki...

canım çok değişik çok güzel görünüyor ellerine sağlık ama 1 bardak şarap yerine bulyon demişsin bir adet bulyonu suda eritipmi konacak merak ettim sevgiler

kizilciksurubu dedi ki...

Didemcim, tesekkür ediyorum. Et bulyonda miktar normal sarap kullanirsan. Orijinal tarifte 150 ml suyun icinde bir adet et bulyon eritiliyor. Eger sarap kullanilmazsa sarabin miktari kadar su daha ekleniyor.

kizilciksurubu dedi ki...

Yasemin, ceyt, hanife, Canan, derya, Cahide, Mimosacafe, tatesal, mahperi, kalpkurabiye, Pelin, hepinize güzel yorumlariniz icin tesekkür ediyorum.

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

bende denemek isterim nefis görünüyor canım ellerine sağlık kocaman öpüyorum..

bereketli mutfak-asiye dedi ki...

dileklerinize tesekkürler...
ellerinize sağlık...

saniyesultan dedi ki...

lezzetli bir yemeğe benziyor canım,ellerine sağlık...

CEMİLE OKŞAR dedi ki...

SLM.ÖNCELİKLE ,BLOGUMA YAPTIGINIZ ZİYARET ICIN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.ÇOK FARLI BİR TARIF ,BUGUNE KADAR HIC DUYMADIM VE YEMEDIM. SİZİN TARIF ÜZERİNDEN BIRGUN YAPACAGIM
ELLERİNİZE SAGLIK
CEMILE OKŞAR

SerpiL dedi ki...

krema girerde nefis olmazmı ellrine sağlık