19 Aralık 2008 Cuma

FIRINDA PEYNIR SOSLU TAVUK


Bu yemegin tarifini, sizlere daha önceden de belirttigim mozzarellali yemek tarifleri kitabindan aldim. Cok lezzetli bir yemek oldu, ama sicak tüketilmesi gerekiyor. Cünki üzerindeki mozzarella peyniri sicakken yendigi zaman yemek lezzetli oluyor. Tarifi söyle;


Malzemeler:


8 dilim tavuk bonfile

tuz, karabiber

2 yemek kasigi tereyagi

25 gr yani bir yemek kasigi un

250 ml sicak suyun icinde eritilmis bir adet tavuk bulyon

100 ml taze krema

2 yemek kasigi rendelenmis parmesan veya yoksa baska cesit sert bir kasar peyniri

8 dilim ekmek

150 gr, 1 paket mozzarella peyniri

2 dis sarmisak

2 adet sert domates


Yapilisi:

Yikanip süzülmüs etleri tuz ve karabiberle harmanlayin. Bir kasik tereyagini eritip unu katin ve hafif pembelesinceye kadar kavurun. Sicak suyun icerisinde eritilmis bulyonu ve kremayi yavas yavas tereyagina ekleyin ve kisik ateste 5 dakika kadar kaynatin. Rendelenmis parmesani ekleyip karistirin. Bu sosa gerekirse cok az tuz ve karabiber serpin. Dilim halindeki ekmekleri tereyagi ile yaglanmis cam firin kabina dizin (ekmekleri kaba dizmeden evvel firinda hafif kizartin). Dizdiginiz ekmeklerin üzerine yine sekiz dilim domates dizin. Isterseniz domateslere cok az tuz ve karabiber serpebilirsiniz. Mozzarella peynirini rendeleyin. Etleri her bir ekmek diliminin üzerine dizin ve en üste hazirladigimiz sosu kasikla her tarafina gelecek sekilde paylastirin. Daha sonra rendelenen mozzarella peynirini de serpip önceden isitilmis 220 dereceli firinda 20-25 dakika pisirin. Eger istenirse yemek pistikten sonra kücük kücük dogranmis sarmisaklari 1 yemek kasigi tereyaginda hafif kavurup yemegin üzerine gezdirip sicak sicak servis yapin.


AFIYET OLSUN!