13 Aralık 2008 Cumartesi

PATATES GRATEN

Isvicre'ye geldigimde yabanci (yarim yamalak Almanca'mla:)) )bir yemek dergisinde ilk ögrendigim bir tarif, yaklasik 20 seneden beri yapiyorum ve cok begenerek tüketiyoruz. Bu tarifimi daha önce diger blogumda da yayinlamistim, bu blogumda olmadigini farkedince yayinlamak istedim.


MALZEMELER:
500-600 gr patates
250 gr taze krema
1 su bardagi kasar rendesi
tuz,karabiber

YAPILISI:
Patatesleri soyup yikayin.Daha sonra ince dilimleyip, tuz ve karabiberle karistirin.firina dayanikli cam bir kabiniza patatesleri dizin.Sonra üzerine kremayi dökün ve onun üzerine de rende kasari serpin.önceden isitilmis 200 derecedeki firinda patatesler yumusayana kadar pisirin. Bu, tavuk kizartmasinin yanina cok güzel uyan bir yardimci yemek.
Not: Eger patatesler icin krema az gibi gelirse biraz süt ekleyebilirsiniz.
AFIYET OLSUN!