21 Kasım 2008 Cuma

GEBRANNTE MANDELN (KAVRULMUS BADEM)

Bugün, Isvicre'de daha cok panayirlarda satilan ve cok sevdigimiz kavrulmus badem tarifimi sizlerle paylasmak istedim. Denemenizi öneririm.

Malzemeler:

100 ml su
bir paket vanilya
bir su bardagi tozseker
200 gr cig badem

Yapilisi:
Suyu bir tencereye koyun. (ben teflon derin tavada yapiyorum). Sekeri ve vanilyayi ekleyip kaynatin. Su kaynayinca hemen bademleri koyun.

Kisik ateste arada karistirarak kaynatin.

Kaynama sonunda yavas yavas suyu cekilecek ve sonunda resimde gördügünüz gibi hal alacak. Suyunu cekmeye basladigindan itibaren de devamli karistirilacak.
Suyunu iyice cektikten sonra seker takrar böyle toz haline gelecek.


Yavas yavas toz haline gelen seker karamellesmeye basliyacak. Bu arada devamli karistirmayi unutmayin.


En sonunda bademlerin üzeri hafif karamellestigi zaman,


yagli kagit serilmis veya yaglanmis tepsiye birbirlerine degmemesine dikkat edilerek yaydirilacak. Yoksa soguduktan sonra bademleri ayirmak daha zor olup parcalaniyorlar.


Soguduktan sonra da servis yapilacak. Umarim iyi anlatabilmisimdir.
AFIYET OLSUN!