23 Ekim 2008 Perşembe

IZMIR KÖFTE



Malzemeler:
500 gr kiyma
2 adet kurusogan
2 dilim tost ekmegi
bir dis sarmisak
maydanoz, karabiber, kimyon, cok az pulbiber, tuz
5-6 adet orta boy patates
1 domates
1-2 sivribiber
kizartmak icin siviyag
1 yemek kasigi salca
Yapilisi:
Soganlari rendeleyelim ve büyük bir kaba alalim. Kiymayi, ufalanmis ekmegi, ince kiyilmis sarmisak, tuz, karabiber, pulbiber ve kimyonu katip iyice yoguralim. Daha sonra cevizden biraz daha büyük parcalar kopartip uzun sekiller verelim. Patatesleri soyup uzunlamasina altiya bölelim ve yikayip kizartalim. Arkadan köfteleri de hafif kizartip bir tencereye köfteleri ve patatesleri dizelim. En üste domates ve biber dilimleri dizelim. 2 büyük cay bardagi suyun icerisinde salcayi ezip kaynatalim ve tencereye bosaltalim. Biraz da tuz katip orta isida 10 dakika kadar kaynatalim. Firini 220 dereceye isitalim. Tenceredeki yemegi firin kabina dökerek 10-15 dakika da firinda pisirip servis yapalim.
Yemegi dilerseniz direkt firinda veya ocakta pisirebilirsiniz.
AFIYET OLSUN!