7 Ekim 2008 Salı

DOMATES SOSLU MAKARNA


Bu makarna sosunu Italyan bir komsumdan ögrenmistim.Bildiginiz gibi Italyanlar makarnalari ve soslariyla ünlüler.O arkadasimdan sadece üc tarif alabildim,daha fazla alamadan buralardan maalesef tasindi.Birisi bu sos,digerleri,bolognese ve lazanya.Diger tarifleri de yakinda sizlere veririm.

MALZEMELER:

1 kutu hazir konkase domates
1 adet kücük kuru sogan
1 adet havuc
yarim cay bardagi su
3-4 yemek kasigi zeytin yagi
taze veya kuru feslegen
oregano veya kekik
karabiber
tuz
üzeri icin parmesean veya herhangi bir rendelenmis kasar peyniri
bir paket istediginiz cesit makarna

YAPILISI:

Ilkönce bir tencereye kücük dogranmis sogan ve kücük küpler halinde kesilmis havuclari zeytinyagi ile birlikte kavurun.Domatesleri ve yarim cay bardagi suyu katin.tuzunu ve baharatlari da ekleyip kisik ateste yarim saat kadar pisirin.
Makarnalari bol suyla bildiginiz gibi haslayin.Servis tabagina makarnalari koyup,üzerine sosu dökün ve onlarin üzerlerine de kasar peynirini serpip servis yapin.

PASTANE POGACASI


Malzemeler:
1 su bardagi ilik süt
Yarim su bardagi aycicek yagi
1 paket toz maya
3 tatli kasigi toz seker
1 tatli kasigi mahlep
1 tatli kasigi tuz
Aldigi kadar un
Icine beyaz peynir.
üzerine sürmek icin yumurta sarici ve susam

Yapilisi:
Bir kabin icinde mayayi ilik süt ve 1 tatli kasigi tozseker ile 10 dakika kadar mayalandirin.
Bu sütlü mayayi diger malzemelerle birlikte karistirip yumusak bir hamur yogurun.Sonra 10 dakika mayalandirin.Hamura istediginiz sekiller vererek iclerine peynir koyup,yaglanmis tepsiye dizin.Tepside de iyice kabarana kadar bekletin.(ben 1 saatten fazla beklettim.) Uzerine yumurta sarisi sürüp susam serpin ve önceden isitilmis 190-200 derece firinda pisirin.
NOT:Pogacalarinizin güzel kizarmasini istiyorsaniz,yumurta sarisina az birsey pudra sekeri ekleyin derim.
AFIYET OLSUN!