2 Ekim 2008 Perşembe

KAPALI PIZZA (Oktay usta'ya ait bir tarif)



Sizlere tavsiye edebilecegim harika bir pizza tarifi. Denerseniz bence pisman olmazsiniz.

Malzemeler :
4 su b. un
1 p. kuru maya
3 çorba k. zeytinyağı
1 tatlı k. tuz
su
Sosu için:
2 domates
1 çorba ka. domates salçası
1 diş sarmısak
2 çorba k. zeytinyağı
1 tutam fesleğen
1 çay k. köri
Harcı için:
Sucuk
sosis
mantar
kaşar peyniri
dil peyniri
kekik
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz,3 çorba kaşığı zeytinyağı,1 paket kuru maya üzerine alabilidiği kadar ılık su ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Hamuru dinlendirin.Hamuru 4 parçaya bölün.Parçalara böldüğünüz hamurları merdne ile açın.Sosu için domatesleri kesip parçalayıca alın.Üzerine salça,fesleğen,köri,sarımsak,zeytinyağı ilave edip tüm malzemeyi parçalayıcıdan geçirin
.Hamurların ortasına sostan dökün.Sosun üzerine kaşar peynir rendesi ve dil peyniriekleyin.Üzerine sucuk,sosis,mantar ilave edin.Üzerine tekrar kaşar peynir rendesi serpin.Hamurun uçlarını kapatın.Pizzaları fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 dercelik fırında pişirin.Kapalı pizzaların üzerine sıvıyağ sürüp servis edin.