18 Eylül 2008 Perşembe

AHUDUDULU, MASCARPONELI KREM




gördügünüz tatlinin tarifini, Atiye arkadasimin marifetli gelini Selma'dan almistim.Cok harika,özellikle yaz icin ideal diyebilecegim bir tarif.Denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER:
200 - 250gr mascarpone (labne peyniri),
200 - 250gr quark (süzme yogurt),
200 - 250gr taze krema,
150 gr yogurt,
1 paket vanilya,
50 gr tozseker,
yarim limonun suyu,
Ayrica:250 gr taze veya dondurulmus ahududu, 2 yemek kasigi tozseker, 60 gr rendelenmis cikolata.
YAPILISI:
Mascarponeyi,quark ve yogurt ile birlikte mixerle cirpin.daha sonra limon suyunu,vanilyayi ve sekeri ekleyin.Ayri bir kapta kremayi sertlesene kadar cirpin.Cirpilan kremayi diger karisima ekleyin ve karistirin.Buzdolabinda 1 saat kadar bekletin.Ahududulari sekerle birlikte püre haline getirip sos hazirlayin.Dilerseniz ahududularin cekirdeklerini süzgecle süzün.Cam bir kasenin icine bir kasik sostan koyup üzerine mascarponeli kremden koyun ve üstünü cikolata ve sosla süsleyin.
Not: Bu tarifimi daha önce yayinlamistim, ama tarifin fotografini begenmedigimden tekrar cekip yayinliyorum.