15 Eylül 2008 Pazartesi

SOBELENDIM!

http://benimdenizim.blogspot.com/ ve http://chaplincafe.blogcu.com/ dan arkadaslarim tarafindan yeni bir oyunda sobelenmisim. Arkadaslarima tesekkür ediyorum. Sobeye cevaplarim söyle:



Blog yazmaya ilk ne zaman başladın?



Blog yazmaya 3 mart 2007 tarihinde blogcuda yazmaya basladim ve 4 ekim 2007 tarihinden itibaren de blogger de yaziyorum.



Blog yazısı konularının belli bir çizgide olmasına özen gösteriyor musun?



Yemek blogu oldugu icin daha cok yemek tariflerimi yayinlamaya calisiyorum. Arada da gezdigim yerleri de sizlerle paylasiyorum. Paylastigim tariflerde begenerek yaptigim yemeklerin olmasi benim icin cok önemli. Blogcudaki blogumda ara sira elislerimi de arkadaslarimla paylasmaktan hoslaniyorum.



Blog yazmayı ne kadar sürdüreceksin?



Allah izin verdigi ve blogculuk sürdügü sürece yapmaya calisacagim insallah.





Blog yazmak senin için eğlenceli bir uğraşken, şimdi artan bekleyiş yüzünden zorunlu bir hal almaya başladı mı?



Yok aslinda degil. Arkadaslarimla güzel seyleri seve seve ve heyecanla daha hala paylasiyorum. Bazen uzun süre blogumdan ayri kalirsam aklim sürekli blogumda oluyor, bir an önce yeni tarifimi yayinlayayim diye.



Blog yazmak için gün içinde bazı şeylerden feragat ediyor musun?



Blog yazarken degil de, bloglari dolastigimda bazen ev islerimi aksattigim oluyor maalesef :(( Bilgisayar basina oturdugumda kendimi kaybediyorum, zamanin nasil gectigini anlayamiyorum. Ama bloglari dolasmak beni hic rahatsiz etmiyor, aksine cok hosuma gidiyor.

RAMAZAN PIDESI-1



Sizlere harika bir pide tarifi. Bu pideyi gecen sene ramazanda da sürekli yapmistim. Tarifi, http://borulceden.blogspot.com/ arkadasimin blogundan aldim. Hazir pideleri aratmiyor. Biz gurbette yasayanlar maalesef bazi lezzetlere hasret kaliyoruz. O yüzden böyle yiyecekleri kendim yapmaya calisiyorum ve tatlarin hemen hemen ayni olmasina özen gösteriyorum. Bu tarif de benim biraz olsun pide hasretimi gidermis oldu.
Bu güzel pidenin tarifini aynen arkadasimin anlatimiyle iletiyorum ve paylasimi icin de tesekkür ediyorum.
Malzemeler:
500 gr pide için
4 su bardağı un
6 gr tuz (1 tatlı kaşığına yakın)
15 gr yaş maya
350 ml su (2 su bardağına yakın) (su+ süt yapabilirsiniz)
5 gr toz şeker (1 tatlı kaşığına yakın)
1 su bardağı kepekli un
1 yumurta sarısı
çörek otu, susam
Yapılışı:
1. Bir kapta mayayı şekerli suyun içinde eritin. Geniş bir kapta una tuz ekleyerek süzün. Unun ortasını havuz gibi açıp mayalı suyu ekleyip , 10 dk bekletin.
2.Hamuru un serperek 10 dk kadar yoğurun. Yağlanmış geniş bir tencereye hamurun üzerini düzelterek yerleştirin. Kapağını kapatıp etrafını bir bezle örtüp 1 saat dinlendirin.
3.Tezgahın üzerine kepekli un serpin .(ben beyaz un serptim) Mayalanmış hamuru tezgaha alın. Ellerinizle çekiştirerek açın. Parmak uçlarınızla bastırarak pide şekli verin.
4. Fırın tepsisine 1 kaşık kepekli un serperek hamuru alın. Üzerine yumurta sarısı sürün çörek otu ve susam serpin ve yarım saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış 220 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
AFIYET OLSUN!