10 Haziran 2008 Salı

PDCS 25-TUZLU KURU PASTA

Bu kurupastalarin tarifi http://www.tarcininmutfagi.com/ dan. Bu ikinci yapisim. Cok lezzetli oluyor, hazirlari aratmiyor desem yalan olmaz. Tavsiye ederim. Bu haftaki PDCS etkinliginin ev sahibesi, http://buramburam.blogspot.com/ dan Hülya'ya gönderiyorum ben de bu lezzetli kuru pastalari. Arkadasima beni etkinlige davet ettigi icin tesekkür edip, kolay gelsin diyorum. Tarife gelince;
MALZEMELER:
125 gr (yarim paket margarin)
200 gr un
50 ml sivi krema (ben biraz daha cok koydum)
bir tatli kasigi tuz
üzeri icin, iki yumurta sarisi, susam, cörekotu
( bu malzemeden yaklasik 35-40 adet cikiyor)
YAPILISI:
Yumurta sarilari haric tüm malzemeyi yogurup özlü bir hamur elde edin. Bu hamuru yaklasik iki saat buz dolabinda bekletin. Daha sonra yagli kagit serilmis tepsiye, hamurdan kücük parcalar koparip, sekil vererek dizin. En son üzerlerine yumurta sarisi sürüp cörek otu ve susam serpin. 170 dereceli firinda 20-25 dakika pisirin.