3 Haziran 2008 Salı

PATLICANLI PIZZA


Malzemeler:

MALZEMELER:
Hamuru icin;
1 su bardagi ilik süt
1 su bardagi ilik su
1 paket yas maya
1 yumurta
1 tatli kasigi tozseker
1 tatli kasigi tuz
1 yemek kasigi zeytinyagi
aldig kadar un
Üzeri icin;
1 kutu hazir soyulmus domates
1 corba kasigi domates salcasi
yarim cay bardagi zeytin yagi
tuz,karabiber,oregano
Ayrica;
1 adet patlican, mozzarella veya kasar peyniri
Yapilisi:
Yogurma kabinin icinde maya ve sekeri kasikla eriyene kadar karistiralim. Ardindan ilik süt ve ilik suyu, yumurtayi katalim. Sonra diger malzemeleri de ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yoguralim. Üzerini nemli bir bez örtüp, bir saat kadar iki kat kabarana kadar bekletelim. Diger taraftan soyulmus domatesi blender ile parcalayalim. Salcayi da katip karistiralim. Diger sos malzemelerini de katalim. Mozzarellayi da dilimleyelim veya rendeleyip bir kenara alalim. Kabaran hamurdan portakal büyüklügünde parcalar koparip, yuvarlayalim. Merdane yardimiyla yemek tabagi büyüklügünde acip, yaglanmis,ya da firin kagidi serilmis tepsiye yerlestirelim. Üzerine 2-3 kasik sos kenarlarina gelmeyecek sekilde sürelim.
Patlicani yikayip kuruladiktan sonra, yarim santim kalinliginda dilimlere keselim. Üzerlerine, tuz, karabiber serpip fircayla biraz zeytinyagi sürüp izgara tavasinda, tavaya yag koymadan her iki taraflarini pisirelim. Pizzanin üzerine sosunu sürdükten sonra 6-7 adet yerlestirip peyniri de koyduktan sonra 250 dereceli önceden isitilmis firinda pisirelim. Dilerseniz pizzaya dilimlenmis sarmisak da koyabilirsiniz. Ayrica patlicanla birlikte kabak dilimleri de konulursa cok hos olur.
AFIYET OLSUN!