26 Mayıs 2008 Pazartesi

MARINE EDILMIS BIBERLI MOZZARELLA SALATASI


Bu salatayi gecen ay gittigim kütüphaneden aldigim mozzarella yemekleri kitabinda görüpte yaptim. Ben her ay kütüphaneye gidip yemek tarifleri kitaplarin oldugu bölümden birkac tane kitap alirim. En son gittigimde orada görevli bayan benim ilgi alanimin yemek kitaplari oldugunu farketmis ki bana yemek tarifleri dergilerinin bulundugu baska bölümü gösterdi. Ben oradan da iki dergi alip sonunda oradan ciktim. Bu mozzarella yemeklerinin bulundugu kitapta cok sahane tarifler var, onlari fotograf makinemle cekip hemen bilgisayara kaydettim. Firsat buldukca yapip tariflerimi yayinlarim...


Malzemeler:


4 adet renkli dolma biberi (ister tek renk, isterseniz karisik renkli yapabilirsiniz)

8 dis sarmisak

100 ml zeytinyagi

2-3 yemek kasigi balsamik sirke, yoksa, normal sirke

300 gr, yani iki paket mozzarella

taze cekilmis karabiber

8-9 yaprak taze feslegen

biraz tuz

(Ben bu malzemelerin yarisini kullanarak yaptim)


Yapilisi:


Firini 250 derecede isitin. Biberleri yikayip, yariya bölün, cekirdeklerini cikartip firin tepsisine dis tarafi alta gelecek sekilde dizin. Hafif tuzlayin. Sarmisaklari soyup dilimlere kesin ve biberlere paylastirin. Zeytinyagini bolca bütün biberlerin üzerlerine dökün. Tepsiyi firinin orta kismina yerlestirmeden evvel tepsinizi alufolyoyla örtün, yoksa yag sicrayip firininizi kirletmesin. Böylece tepsiyi firina atip 10-12 dakika cok yumusamadan biberlerinizi pisirin. Eger siz daha yumusak istiyorsaniz, biberleri biraz daha firinda tutabilirsiniz. Tepsiye firindan alip hemen üzerlerine sirke serpin. En az 20 dakika bekletin.( Ben bu asamada bir saatten fazla beklettim) Mozzarellayi dilim olarak kesin. Servis tabagina bir adet biber, bir adet peynir olmak üzere yerlestirin. Bunlarin üzerlerine karabiber serpistirip, en üstüne de dogranmis feslegen yapraklarini serpin.


NOT: Ben buradaki malzemelerin yarisiyle yaptigimi belirtmistim ama sirkeyi üstteki malzemeye göre koydum ve tam geldi. Eger biraz daha eksi istiyorsaniz firindan ciktiginda biraz daha sirke koyabilirsiniz.


AFIYET OLSUN!