22 Mayıs 2008 Perşembe

SUSAMLI POGACA




Bu pogacalari, http://fusununmutfagi.blogcu.com/ dan sevgili arkadasim Füsun'un blogunda görüp denedim. Öyle nefis pogaca oldular ki anlatamam. Arkadasima bu güzel tarifi bizlerle paylastigi icin cok tesekkür ediyorum.
Tarifini aynen arkadasimin anlatimiyle aktariyorum sizlere..
MALZEMELER :
Yarım paket eritilmiş margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yumurta
2 yemek kaşığı toz maya
tuz, 2 yemek kaşığı şeker
un
İÇİ İÇİN :
peynir
maydonoz
ÜZERİ İÇİN :
1 Su bardağı su
2 yemek kaşığı pekmez
susam
YAPILISI:
Hamur için verilen malzemelerin hepsi karıştırılırve un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır,1 saat kadar dinlendirilir.Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınır elle yuvarlak şekilde açılır arasına maydonozlu peynir konularak iki ucu birleştirilir ve birleştirilen yer alta gelecek şekilde tutulur poğaçanın üst kısmı pekmezli suya batırılır ve susama bulanır tepsiye konularak keskin bir bıçakla üzerleri çizilir .Yarım saat kadar da tepside bekletilir iyice ısınmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
Bu poacalari pogaca ye etkinligini düzenleyen http://papatya68.blogcu.com/ arkadasima göndermek istiyorum.