19 Mayıs 2008 Pazartesi

PESTO SOSLU MAKARNA


Benim cok sevdigim bir makarna cesidinin tarifini vermek istiyorum sizlere.

MALZEMELER:

1 demet taze feslegen (Ben saksida yetistirdigim feslegenden bir kaseden fazla kullandim)
3-4 dis sarmisak
1 cay bardagi parmesan veya grana padano peyniri yada herhangi bir cesit sert kasar peyniri
1 cay bardagi zeytinyagi
1 cay bardagi cam fistigi (alternatif olarak soyulmus cig bademle de yapildigini duydum ama ben daha denemedim)
bir cay kasigi tuz.
Ayrica, bir paket makarna (spaghetti, penne veya fiyonk makarnaya yakisiyor ama siz istediginiz makarna cesidi kullanabilirsiniz)
1-2 yemek kasigi zeytinyagi
su ve tuz.

YAPILISI:
Feslegenleri yikayip mutfak robotuna alalim. Sarmisaklari soyup robota aktaralim. Peynir, zeytinyagi, bir cay kasigi tuz ve fistiklari da koyup robotta iyice parcalayalim ve bir kenarda bekletelim.
Makarna icin yeteri kadar suyu kaynatip icine bir iki kasik zeytinyagi ve yeteri kadar tuz koyup, makarnalar cok yumusak olmayacak sekilde haslayalim ve süzelim ve takrar tencereye alalim. Robottaki sosu tencerenin icine döküp iyice karistiralim ve servis yapalim.

AFIYETLER OLSUN!