16 Mayıs 2008 Cuma

CILEKLI TART




Cilekli tart tarifimi PDCS etkinliginin bu haftaki evsahibesi http://www.deryadanlezzetler.com/ dan Derya arkadasima hediye ediyorum.
Kolay gelsin canim.
MALZEMELER:
2 yumurta
5 corba kasigi un
6 corba kasigi ilik su
4 corba kasigi tozseker
yarim paket kabartma tozu
1 paket vanilya

KREMASI:
yarim litre süt
1 yumurta sarisi
3/4 su bardagi tozseker
1 paket vanilya
3 tepeleme yemek kasigi un
1 tatli kasigi margarin:

ÜZERI ICIN:
Pastanin üzerini kaplayacak miktarda cilek
1 paket kirmizi tart jölesi.

YAPILISI:
Yumurta,tozseker ve ilik suyu iyice cirpin.Unu,vanilya ve kabartma tozu ile karistirip yumurtali karisima ekleyin ve cirpmaya devam edin.Yaglanmis tart kalibina döküp,175-180 dereceli,önceden isitilmis firinda 20-25 dakika kadar pisirin.Diger taraftan kremasini hazrilamak icin;Bir tencerenin icine,sütü yumurta sarisini,sekeri, ve unu koyup,ocaga koymadan iyice karistirin.Sonra ocaga alip,koyulasana kadar,devamli karistirarak pisirin.Pistikten sonra margarini ve vanilyayi katin.Pisen keki soguduktan sonra servis tabagina alin.Kremayi üzerine dökün.Üzerine cilekleri ikiye bölüp dizin,tart jölesini pakette yazilana göre hazirlayip,sogutmadan hemen cileklerin üzerine dökün.Buzdolabinda bir kac saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

AFIYET OLSUN!