29 Nisan 2008 Salı

PDCS-22 HAVUC SALATASI


Eveeet, yeni bir PDCS etkinligimiz. Bu haftaki ev sahibimiz ise, sevgili arkadasim http://fatostuncay.blogcu.com/ dan Fatos. Ben de etkinlik icin hamur islerinin yaninda servis yaptigim havuc salatasini yayinlamak istedim. Genellikle etkinliklerde hamur islerini yayinliyoruz, arada böyle bol vitaminli salatalardan da yapsak sanirim gayet iyi olacak. Bu salatayi ben hafifi kavurarak yapiyorum, ama siz isterseniz kavurmadan da yapabilirsiniz. Yapilisi ise cok basit ve söyle;

MALZEMELR:

4-5 adet havuc
2 yemek kasigi siviyag
2 dis sarmisak
1 yemek kasigi mayonez
4-5 yemek kasigi yogurt
tuz

YAPILISI:

Havuclari soyup yikadiktan sonra rendeleyelim. Sarmisaklari kücük kücük dograyalim. Rendelenmis havuclari sarmisakla birlikte siviyagda 3-4 dakika kadar diri kalacak sekilde kavuralim, tuzunu katalim. Ilindiktan sonra, mayonez ve yogurdu karistirip servis yapalim.
(siz miktarlari kendinize göre azaltip cogaltabilirsiniz)

AFIYET OLSUN!