17 Nisan 2008 Perşembe

TAVUK SUYUNA SEHRIYE CORBASI




Cok kolay ve hafif, bir o kadar da lezzetli bir corba tarifi sizlere.




MALZEMELER:


1 litre kadar tavuk suyu (tavugun haslandiktan sonraki suyu)


1 adet tavuk budu veya tavuk gögüs eti


1 cay bardagina yakin tel sehriye


yarim limon suyu


1 yumurta


tuz ve kuru nane




YAPILISI:


tavuk etini haslayin.(Etin kaynadiktan sonraki kalan suyu bir litre kadar olmasi gerekir),Etleri cikarip ufak ufak parcalayin.Et suyunu devam kaynatip icerisine tel sehriyeleri ve etleri ekleyin.Sehriyeler kaynadiktan sonra Bir kapta yumurta sarisini ve yarim limon suyunu cirpip corba suyundan birkac kasik alip yumurtaya ekleyin ve ilitin.Daha sonra corbaya ekleyin.Naneyi ve tuzunu da katip bir iki tasim kaynadiktan sonra ocaktan alip servis yapin.


AFIYET OLSUN!