7 Nisan 2008 Pazartesi

MIDYE TAVA LEZZETINDEKI TAVUK


Bu tarifi http://dogada.blogspot.com/ blogundan sevgili Gül abla'da görüp yaptim.Cok lezzetli oldugunu kesin söyleyebilirim.Tavsiye ederim.Gül abla'ya tarifi paylastigi icin tesekkür ediyorum.
Tarifini aynen yaziyorum.

TAVUK (MİDYE TAVA LEZZETİNDE)
750 gram kuş başı tavuk eti
1 şişe maden suyu
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
SOSU
250 gram yoğurt
3 dilim ekmek içi ufalanmış
2 diş sarımak
1 çay bardağı ceviz içi
YAPILIŞI
Tavuk etleri kuşbaşı doğranır ve unlanır, çöp şişlere geçirilir ayrı bir kapta maden suyu,bir su bardağı un , tuz iyice karıştırılır koyu bir bulamaç elde edilir, şişlere geçirdiğimiz tavuk etleri bu karışıma bulanır ve sıvıyağda kızartılır.Sosu için yoğurt, dövülmüş ceviz içi ve sarımsaklar, ufalanmış ekmek, hepsi karıştırılıp bir sos hazırlanır kızartılan tavuklar bu sosa batırılıp sıcak olarak yenir .Not istenirse tavuk göğüs eti çok ince dilimlenip sosa batırılır aşağıdaki resimde görüldüğü gibi kızartılır.
Not: Arkadaslar dogum günüm icin yazdiginiz güzel yorum ve icten dilekleriniz icin hepinize cok tesekkür ediyorum.