26 Mart 2008 Çarşamba

PASTAKOLIK-KARAORMAN PASTASI(SCHWARZWÄLDERTORTE)

Gecen cumadan beri paskalya tatili ve üzerimdeki halsizlikden dolayi bir türlü bloguma giremedim.Malum esim ve cocuklar da tatilde oldugu icin aslinda p.c basina oturmaya pek vaktm olmadi.Üzerimdeki halsizlik henüz gitmedi ama bilgisayar bana kaldigindan, firsati degerlendirip Yaman etkinlik icin iki hafta evvel esimin dogum gününe hazirladigim pastayi yayinlamak istedim.Pastayi acele yaptigimdan, görüntüsü pek sahane olmadi ama tadi cok güzel bir pasta..Pastayi yaptigim sirada da mikserim bozuldugu icin karistirma islemlerini elimle geceklestirmek zorunda kaldim.Karaorman pastasini daha önceleri hep hazir alirdik,ögrenmeye basladigimdan beri artik hazir almiyoruz,övünmek gibi olmasin ama pastanedekilerden daha da güzel oldugunu söyleyebilirim.Pasta,

http://ozleminpastacafesi.blogspot.com/ arkadasima yaman etkinlik icin gitsin diyorum.Kolay gelsin!

Tarife gelince;

Pandispanyasi icin

malzemeler:

4 adet yumurta

4 yemek kasigi sicak su

1 nescafe fincanindan bir parmak kadar eksik un (90 gr )

ve yine bir nescafe fincanindan bir parmak kadar eksik nisasta (100 gr)

2 corba kasigi kakao

1 su bardagi tozseker

1 paket kabartma tozu

1 fiske tuz


Üzeri icinse:

500 gr taze krema (daha da fazla olabilir)

iki paket krema sertlestiricisi

2 yemek kasigi toz veya pudra sekeri

cikolata parcalari.

Ayrica,bir-ikiseker kasigi ile karistirilmis bir nescafe fincani sicak su


Yapilisi:

Yumurta aklari sarilarindan cok dikkatlice ayirin (yumurta akina sari karismamasi gerekli).Yumurta aklari bir fiske tuz ile iyice sertlesene kadar cirpilip bir kenarda bekletin.Yumurta sarilari da ayri bir kapta 4 yemek kasigi sicak su ve tozseker ile birlikte iyice cipin.Ondan sonra yumurta sarilarina yumurta aklari cok dikkatli sekilde yavasca tahta bir kasikla yumurta aklarini söndürmeden karistirin.Onun üzerine de un,nisasta,kabartma tozu ve kakao elenerek katin ve yine yavasca ve dikkatlice yumurtalara karistirin.Kelepceli bir kek kalbini iyice yaglayin ve hamuru döküp önceden isitilmis 180 dereceli firinda 20-25 dakika kadar pisirin.Pistikten sonra sogumaya birakin.Soguyan pandispanyayi iki veya üce kesin.

Taze kremayi 2 kasik toz veya pudra sekeri ve krema serlestiricisi ile birlikte serlesene kadar hizli olmayan ayarda cirpin.Pandispanyanin alt katina sekerli sicak su serpin,bunun üzerine, eger kek ikiye bölündüyse süslemek icin iki kasik kadar ayirip kremayi ikiye bölün ve yarisini alt kata sürün.Bunun üzerine kekin diger yarisini üzerine yerlestirip geri kalan kremayi her tarafina sürün.En üste de cikolata parcalarini serpistirin ve ayirdiginiz iki kasik kadar krema ile pastanizi süsleyebilirsiniz.(Bu pastanin orijinali kirazla yapilir ama benim cocuklar sevmediklerinden ben pastanin arasina kiraz koymuyorum isterseniz siz koyabilirsiniz). Pasta en az 3-4 saat buzdolabinda bekletildikten sonra servis yapilir.

AFIYET OLSUN!