19 Mart 2008 Çarşamba

HAYIRLI KANDILLER


KANDIL SIMIDI

Tarif, http://pastacikiz.blogcu.com/ sitesinden sevgili Özlem'e ait ve cok güzel oluyorlar.Pastanelerdekilerden bile daha lezzetliler.Sitede gördügümden beri severek yapiyorum.Daha denemeyen varsa eger ilk firsatta denemenizi öneriyorum.Tarif söyle:

Malzemeler:

125 gr oda sicakliginda margarin
1 cay bardagi siviyag
3 yemek kasigi yogurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi mahlep
4 yemek kasigi sirke
1 tatli kasigi tozseker
3 su bardagi un
üzeri icin,1 adet yumurta,susam ve cörekotu

Yapilisi:

Bir yogurma kabinda,margarin,siviyag,yogurt,1 yumurta ve un haric diger ic malzemelerin hepsini koyup karistirin.Unu da yavas yavas katip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun.Hamur toplaninca alip tezgahta özlesene kadar yogurmaya devam edin.Hamur özlesince parca koparip rulo yaparak simit sekli verin.Ilkönce yumurtaya sonra susama bulayin.(ben cörekotlu olanlari yumurta sarisina,susamli olanlari da yumurtanin akina buladim) Yaglanmis veya kagit serilmis firin tepsisine dizip 180 dereceli önceden isitilmis firinda üzerleri hafif kizarana kadar pisirin.

Tarifin linki ise asagida:
http://www.pastacikiz.com/dosyalar/haber_oku.asp?haber=93