7 Mart 2008 Cuma

SOSLU KEK

Bu haftaki P-D-C-S etkinligine bu gördügünüz tarifimle katilmak istedim.http://kadininmutfagi.blogcu.com/ dan arkadasim beni etkinlik icin davet etmis ve ben de daveti icin arkadasima tesekkür ediyorum ve kolay gelsin diyorum. Tarifime geceyim;



MALZEMELER:

3 adet yumurta,
1,5 su bardagi tozseker(ben bir bardak koyuyorum),
1 su bardagi siviyag,
1 su bardagi demli çay,
3 su bardagi un,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
2 çorba kasigi kakao,
SOSU için:
1 su bardagi süt,
1 çorba kasigi misir nisastasi,
1 çorba kasigi toz seker,
1 tatli kasigi kakao.
yarim paket bitter cikolata

YAPILISI:

Derin bir kabın içinde yumurtaları ve toz şekeri iyice çırpın.İçine siviyagi ve çay ilave edip çırpma işlemine devam edin.Başka bir kabın içine un ve kabartma tozu eleyin.Vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın.Bu karışımı yumurtalı harcın içine ilave edip karıştırın.Hazırladığınız karışımı yağlanmış kek kalıbına yayın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.Diğer tarafta bir tencereye süt,mısır nişastası,şeker ve kakaoyu koyup karıştırın.Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak pişirin.Kaynamaya başladığında ocaktan indirin.Kek piştikten sonra soğumasını bekleyin.Soğumuş olan keki kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.Üzerine çikolata sosu gezdirip,dilimleyerek servis yapın.

PDCS ETKINLIK-EBRULI UN KURABIYESI

En son tarif ekledigim tarihe baktim da neredeyse bir hafta olmus yeni bir sey yazmayali.Bu zaman icinde bilgisayara oturmak icin pek vaktim olmadi,baya yogundum.Aklimda da bu haftaki http://sefertasi.blogcu.com/ dan Belgin arkadasimin ev sahipligi yaptigi P-D-C-S etkinligi oldugundan firsat bulup etkinlik icin hazirladigim tarifimi hemen yayinlayim dedim.Bu un kurabiyesi tarifini Oktay usta'nin sitesinden görüp yaptim.Tadi cok sahane,agizda dagilan bir kurabiye oldu ama beim istedigim o pastanelerdeki un kurabiyelerine benzemedi.Bilmiyorum hamurunu dahami sert yapmam gerekliydi. Belki aranizda pastanelerdeki un kurabiyelerinin tarifini ve püf noktalarini bilen vardir ve eger varsa bana bildirirseniz cok mutlu olurum.Pastanelerdeki gibi degil ama siddetle tavsiye edebilecegim tarif bu ve ben de bu kurabiye tarifimi Belgin'cime etkinlik icin hediye ediyorum.Belgin'e kolay gelsin diyorum ve daveti icin cok tesekkür ediyorum.Tarifi Oktay ustanin sitesinden aynen aktariyorum.


Malzemeler:1 p. margarin oda sıcaklığana gelmiş 1 çay b. sıvı yağ1 çorba k.kakao4 çorba k. pudra şekeri4 çorba k. buğday nişastası 1 paket vanilya aldığı kadar unüzeri için :pudra şekeriHAZIRLANIŞI:Bir karıştırma kabının içine oda ısısındaki margarini alın. Üzerine sıvıyağı koyup karıştırın.
Üzerine biraz un koyup , pudra şekeri, nişasta ve vanilyayı ekleyin. Yumuşak bir hamur yapın.
Hamurdan bir parça ayırın. Hamur elinize yapışmadımı kıvamı tamam demektir. Sade hamuru
elinizle açın. Ayırdığınız hamura kakaoyu karıştırıp beyaz hamurun üzerine koyun. Hamuru bir
rulo yapın. Bıçakla verev keserek tepsiye dizin. 150 derecede kızarmadan kurutarak pişirin.
Çıkar çıkmaz bolca pudra şekeri eleyin ve servis yapin.
AFIYET OLSUN!