18 Şubat 2008 Pazartesi

YE#31-ETKINLIK FIRINDA KREMALI EKMEK


Ikinci etkinlik tarifime gelince;
MALZEMELER:
5 dilim tost ekmegi veya normal ekmek
5 dilim peynir (burada kac dilim ekmek kullaniliyorsa o kadar da peynir kullanmak gerekiyor)
2 yemek kasigi creme fraiche-taze krema
1 su bardagi süt
2 yumurta
tuz,kirmizibiber,karabiber.
YAPILISI:
Ekmek dilimlerini ve peynirleri sira sira borcama biraz yatik olarak dizin.Creme fraiche,yumurta ve sütü bir tasta karistirip ekmeklerin üzerlerine dökün.Sonra tuz,kara ve kirmizi biber de serpip 200 dereceli firinda peynirler eriyinceye ve tostlar hafif kizarincaya kadar tutup servis yapin.
AFIYET OLSUN!

YE#31-ETKINLIK BAYAT EKMEKLI TARHANA



Bu ayki etkinligin konusu bayat ekmekler.http://www.soframiz.com/ dan Hale arkadasimiz da ev sahibesi. Cok güzel bir etkinlik konusu sectigi icin Hale'yi kutluyorum.Ben de bu güzel etkinlige iki tarifimle katiliyorum.Arkadasima kolay gelsin..

Ilk tarifim , benim bu sekilde yemesini cok sevdigim ekmekli tarhana.Tarifi cok basit ama cok lezzetli oluyor.Herkes tarhananin yapilisini mutlaka biliyordur ama böyle denemeyen varsa daha,tavsiye ederim.Hem de bayat ekmekleriniz böylece degerlendirilmis olur.
Bu, annemin kendi elleriyle gecen sene benim icin yaptigi Trakya tarhanasindan.
BAYAT EKMEKLI TARHANA



MALZEMELER:

1 litre su

4 yemek kasigi tarhana

bayat ekmek parcalari

tereyagi

tuz

ayrica bir yemek kasigi tarhana

YAPILISI:

Tencereye 4 kasik tarhana ve bir litre suyu koyup kisik ateste devamli karistirarak pisirin.Tuzunu katin.Bir tavaya tereyagini ve bir kasik tarhanayi koyup hafif kavurun.Ekmekleri dograyin.Servis tabagina ekmekleri yerlestirip üzerine tarhanayi dökün ve onlarin da üzerine kavrulmus tarhanali tereyagini gezdirip servis yapin.

AFIYET OLSUN!