10 Şubat 2008 Pazar

MANTARLI VE TAVUKLU GÜVEC


MALZEMELER:



500 gr tavuk gögüs eti

bir paket mantar (400 gr lik )

1 adet kurusogan

2 adet domates

1 tatli kasigi domates salcasi

1-2 dis sarmisak

1 tatli kasigi biber salcasi

karabiber,kekik,tuz

100 gr kadar kasar peyniri rendesi

3 yemek kasigi siviyag


YAPILISI:


Tavuk etini kusbasi,sogani da yemeklik dograyin ve sarmisagi ince ince kiyin.Tencereye sogani ,sarmisagi ve siviyagini alip soganlar hafif pembelesinceye kadar kavurun.Eti de ekleyin ve kavurmaya devam edin.Sirasiyla kücük kücük dogradiginiz domates ve salcalari katin ve hep birlikte kisik ateste kavurun.Mantarlari yikayip dograyin ve tencereye ekleyin, tencerenin kapagini kapatip etler yumusayana kadar pisirin.(Bu arada su katmak gerekirse 1 cay bardagi kadar sicak su katabilirsiniz) Tuzunu ve baharatlarini katip az birsey daha pistikten sonra güveclere paylastirin ve üzerlerine kasar peyniri rendesi serptikten sonra önceden üst kismini isittiginiz firina güvecleri yerlestirin.Kasarlar eriyene kadar firinda tutup servis yapin.



AFIYET OLSUN!