27 Ocak 2008 Pazar

GRITTIBÄNZ (HAMUR ADAM)

Gecenlerde ufak oglum Berkin'le onun istemesi üzerine asagidaki hamurdan adam yaptik.Cocuklarinizla mutfakta beraber yapabileceginiz güzel bir alternatif.Berkin adam sekli verdi,ben de tarifteki sekillerden uygulama yaptim ama Berkin benden daha basarili oldu.Ortaya da sekilli ve lezzetli ekmekcikler cikti ve yapmasi da Berkin icin bir o kadar da eglenceliydi.


Yapilisina gelince de

MALZEMELER:
500 gr un

bir bucuk seker kasigi tuz

1 seker kasigi tozseker



60 gr tereyagi (oda sicakliginda yumusamis)

yarim paket yasmaya

300 ml ilik süt

üzeri icin bir yumurta sarisi ve bir kac tane kuru üzüm


YAPILISI:

Unu yogurma kabina eleyin.Ayri bir tasta ilik sütle mayayi eritin ve unun üzerine bosaltin.Tereyagini,tuzu ve sekeri de ekleyip cok iyi yogurun.(eger süt az gelirse cok az daha ekleyebilirsiniz)Hamurun üzerini örtüp yarim saat kadar kabarmasini bekleyin.Hamur kabardiktan sonra cesitli sekiller yapip yaglanmis veya kagit serilmis tepsiye dizin.Tekrar 20 dakika kadar kabartmaya birakin ve daha sonra üzerlerine yumurta sarisi sürüp, önceden isitilmis 220 dereceli firinda kizarana kadar pisirin.







Berkin burada hamuru yogurken


burada da grittibenz icin hamurdan portakal büyüklügünde parcalar kopartip oval sekli vermis


bu resimde adam seklinde yanlardan makasla kesmis
ve bura da da annesi üzerine yumurta sarisi sürüp Berkin de kuru üzümlerden göz yaptiktan sonraki pisirilmis hali






burada da yaptigimiz diger sekiller de hepsi birarada görülüyor.