24 Ocak 2008 Perşembe

QUARKLI POGACA

Misafirlerime yaptigim tariflerden sonuncusu ise quarkli yani süzme yogurtlu veya labneli pogacalar..Bu pogacalarin tarifini baharcicegi arkadasimdan almistim.Benim sürekli yaptigim ve cok sevdigimiz bir tarif.Cok güzel ve yumusacik oluyorlar.Tavsiye ederim.Tarif icin arkadasima cok tesekkür ediyorum.
Tarifi arkadasimin yazdigi gibi yayinlamak istiyorum.
MALZEMELER:
500g quark (labne peyniri)siz 250g da yapabilirsiniz (ben 250 gr kullandim)
1 yumurta
2 kasik seker
1 su bardagi ilk süt
1 su bardagi siviyag
1 paket veya yarim kabartma tozu
1kücük paket yas maya
üstü icin susam,kasar rendesi,un tuz
ic harci icin peynir bir bag maydanoz,istege göre kiyma patatesde olabilir
Yapilisi
Mayayi sekerle iyice cirpin,sonra deger malzemeleri ilave edin,kabartma tozunu aldigi kadar unu ekledikten sonra yumusak yapiskan bir hamur elde edin,elinizi sivi yagla az yaglayin yogurmasi kolay olur yapismaz,hamuru mayalandirmaya birakin.Mayalanan hamurunuzu eger elinize yapisiyorsa elinizi sivi yagla hafif yaglayin, hamurdan kücük parcalar alarak merdaneyle kahve tabagi büyüklügünde acin,icine peynirli harctan koyun,sonra yuvarlayarak rulo yapin ay seklini vererek yaglanmis firin tepsisine dizin,yumurtanin sarisini sürün ister susam ister kasar rendesi serpin,isitilmis firinda kizarana kadar pisirin,göreceksiniz pamuk gibi yumusak bir pogaca olacak,afiyet olsun

Tarifin orijinaline bakmak isterseniz,asagidaki linki tiklayabilirsiniz;

http://baharcicegi.blogspot.com/2007/08/yumusacik-pamuk-gibi-pogaca-yapmak.html

CIN BÖREGI (FRÜHLINSROLLEN)


MALZEMELER:
1 paket springroll yufkasi veya yarim kilo normal yufka
1 adet kücük boy lahana
3 yemek kasigi siviyag
3 adet havuc
1 adet kirmizi dolmalik biber
3-4 adet taze sogan
1 adet kurusogan
250 gr tavuk gögüseti
250 gr soya filizi
yarim cay bardagi soya sosu
gerekirse biraz tuz
kizartmak icin siviyag
YAPILISI:
Lahanayi yikayip ince ince dograyin.Havuclari iri sekilde rendeleyin veya jülyen dograyin.Kurusogani ve taze sogani da kücük kücük dograyip ayri ayri kaplara koyun.Tavuk etini yikayip kücük parcalar halinde kesin.Wok tavasina veya teflon bir tencereye yagi koyun,isindiktan sonra tavuk etini ekleyip kavurmaya baslayin.Sonra sirasiyla,kurusogan,lahana,havuc,biber,taze sogan ve soya filizlerini koyup kavurun.Sebzeler kavrulduktan sonra ocaktan almadan evvel soya sosunu da ilave edip bir iki dakika kavurun.Springroll yufkasini bütün olarak,normal yufkaysa dörde bölerek tezgaha yayin.Kenarina bir yemek kasigi dolusu icten koyup sigara böregi gibi sarin.Yufkalarin hepsini sardiktan sonra kizdirilmis siviyagda kizarttiktan sonra servis yapin.
AFIYET OLSUN!