22 Ocak 2008 Salı

CIKOLATALI SANDEVIC BISKÜVI

Gecen hafta yemek saati programinda sanirim adi cikolatali sandevic bisküvi olan bir tarif görüp not etmistim.Arkadaslarima da bunlardan yapayim diye düsündüm.Margarini disariya cikardim,diger malzemeleri de hazirlamak istedigimde baktim ki nisastam kalmamis.Margarin yumusamis,ben de baska kurabiye yapmak icin tariflere bakmaya basladim.Oktay Usta'nin blogunda daha önceden görüp yazicidan cikardigim tarifini gördüm ve yapmak istedigim tarife benzediginden ve nisasta olmamasindan dolayi bunlari yapmaya karar verdim.Oktay Usta'nin tarifinin adi aslinda "cikolatali iki kat tad" di ama ben bunlara da öteki tarife benzedikleri icin bu basligi attim.Güzel oldular,benim ve misafirlerin hosuna gitti.

MALZEMELER:
100 gr margarin
50 gr tereyagi
1 su bardagi pudra sekeri
1 yumurta
yarim paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldigi kadar un
Arasina:
cikolata
1 cay bardagi findik ici (ben kullanmadim)
2 corba kasigi krem peynir (ben philadelphia peyniri kullandim)
YAPILISI:
Oda sicakliginda margarin ve tereyagina pudra sekerini ve yumurtayi katip elinizle iyice karistirin.Vanilya,kabartma tozu ve aldigi kadar unu katip yogurun.Bisküvi kaliplariyla kesip yaglanmis tepsiye dizin.Önceden isitilmis 160 derecede cok hafif pembelesinceye kadar pisirin.Cikolatayi benmari usulü eritip icine findik ve krem peyniri ekleyerek karistirin.Soguyan bisküvilerin arasina kremden sürüp iki bisküviyi yapistirin.Bisküvilerin hepsine ayni islemi uygulayin.
AFIYET OLSUN!