19 Ocak 2008 Cumartesi

KAYTAZ BÖREGI


Bu böregi ilk defa bir yemek dergisinde görüp yapmistim.internette arastirma yaptigimda,Antakya yöresine ait bir börek oldugunu yaziyordu,ama orijinalinin benim yaptigi gibi olup olmadigini bilmiyorum.Cok lezzetli bir börek oldugunu söyleyebilirim.Yapilisina gelince;
Malzemeler:
1 su bardagi ilik süt
yarim su bardagi ilik su
yarim cay bardagi siviyag
yarim paket yas maya
1 corba kasigi yogurt
1 cay kasigi tozseker
tuz
aldigi kadar un
ic malzemesi icin;
200 gr kiyma
2 adet orta boy kuru sogan
1 tatli kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
tuz ve karabiber
Ayrica;
1 su bardagi kadar siviyag
Yapilisi:
Ilik süte mayayi ve sekeri katip maya eriyinceye kadar karistirin.Yogurt,yarim bardak ilik su,yarim cay bardagi siviyag ve tuzu koyup aldigi kadar unu katip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun.Hamurun üstünü örtüp yarim saat kadar bekletin.Mayalandiktan sonra 15-16 bezeye bölüp elinizle yuvarlayin.Her bezeyi tabak büyüklügünde acip üzerlerine yag sürerek bohca gibi katlayin.Bütün bezelere ayni islemi uygulayin.Diger tarafta,soganlari rendeleyip bütün ic malzemelerini katip karistirin ve hazirladiginiz hamurlarin üstlerine yayin.Yaglanmis tepsinin üzerine yerlestirip kabarana kadar bekletin.Önceden isitilmis 250 dereceli firinda kizarana kadar pisirin.
AFIYET OLSUN!
Not:
http://evdemisiniz.blogspot.com/ blogundan sevgili arkadasim Ümran tarafindan günün blogu olarak secilmisim.Kendisine cok tesekkür ediyorum.