13 Ocak 2008 Pazar

YE#30 DÜNYA MUTFAKLARI-ZÜRCHER GESCHNETZELTES


Bu ayki yemek etkinliginin konusu dünya mutfaklari..Bu güzel etkinlik icin arkadasim Tuba'ya tesekkür ediyorum.Ben bu etkinlige Isvicre mutfaginin cok ünlü ve cok güzel bir yemegiyle katilmak istedim.Ilk Isvicre'ye geldigimde esimle restauranta gittigimizde mutlaka yedigimiz bir yemekti.Artik ögrendigime göre evimde yapiyorum.Bu yemegin orijinali süt danasi ile yapilmakta,ama ben süt danasi olmadigi zaman tavuklu da yapilacagi icin ve elimde de süt danasi eti olmadigindan böyle yaptim.Tarife gelince;

MALZEMELER:

500 gr süt danasi veya tavuk gögüs eti (ince seritler halinde dogranmis)
2 yemek kasigi siviyag
etin üzerine serpmek icin bir seker kasigi kadar un
tuz,karabiber(mümkünse taze cekilmis)

Sosu icin;

1 yemek kasigi tereyagi
200 gr mantar taze veya konserve(dilim halinde kesilmis)
1 cay kasigi limon suyu
kücük bir adet kurusogan
1 yemek kasigi nisasta
250 gr taze krema
tuz,karabiber
3 dl icinde eritilmis et suyu tableti
istenirse 1 dl beyaz sarap(tarifin orijinali sarapli,siz koymak istemezseniz onun yerine 3 dl etsuyu yerine 4 dl koyabilirsiniz)

YAPILISI:

Etleri yikayip dogradiktan sonra süzün.Üzerine unu serpin.Iki kasik kizdirilmis yag icinde eti kizartin.Tuz ve karabiber serptikten sonra bir kenarda bekletin.
Sosu icin,sogani kücük kücük dograyip tereyagin icinde kisik ateste,soganlar yumusayana kadar kavurun.dilimlenmis mantarlara limon s1k1p soganla birlikte az birsey kavurmaya devam edin.
Sarabi katin.Krema ile birlikte nisastayi cirpin ve sicak su icinde eritilmis et suyunu katip iyice karistirin.Sarap kaynamaya basladigi anda kremali karisimi katin ve kaynamaya baslayinca ocagin altini kisin.Bu arada eger sos kalinlasirsa cok az kaynar su ilave edebilirsiniz.Sosu 10 dakika kadar kaynattiktan sonra kizarmis etleri katin,tuz ve karabiberini de koyup 2-3 dakika beraber kaynattiktan sonra servis yapin.

NOT:Bu yemege,patates kizartmasi,eriste cok iyi yakisir.

AFIYET OLSUN!

12 yorum:

ezgi uğurlu dedi ki...

canım değişik tarifleri denemeyi çok seviyorum ve bu tarif harika görünüyor.
ellerine saglık
sevgiler

eyvahhyemekyandiocakbatti dedi ki...

bu tarifi mutlaka denicem...harika görünüyor..ellerine sağlık kızılcığım şurubum...sevgilerimle:))))

yemegimle dedi ki...

Ellerine saglik yemek nefis görünüyor bu yemegi bende tadma firsati bulmustum gercekten nefis oluyor canim,sevgiler...

ilker'in mutfağı dedi ki...

canım ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.Afiyet şeker olsun.Sevgiler...

busem dedi ki...

Çok harika bir görüntü olmuş. Tadı da mutlaka harikadır. Elleriniz dert görmesin.

mutfaktayim dedi ki...

MMMMMMMM harika görünüyor tok olmama rağmen olsa mutlaka yerdim ellerine sağlık canım.

Özlem'den Sevgiler...

Burcu(Chaplin Cafe) dedi ki...

Dandini dandini dastaaaanaaa...
danalar girmiş bloğaaaaa...
kov senemcim danayııı....
içmesin şurubunu :))
ehehehehehehheeh
ellerine sağlık şeker:P

guldenceninmutfagi dedi ki...

Geschenetzele hayir diyemem,cok severim canim.
Harika görünüyor,ellerin dert görmesin sevgiler benden.

sevimin sayfasi dedi ki...

cok lezzetli olmus
ellerine saglik

zerrin - misss dedi ki...

Canım Senem,

ne hoş bir tarif bu böyle..

DÜnya mutfaklarındaki lezzetleri denemek isteyenler için müthiş bir alternatif olacak bu etkinlik sayende nefis bir tatla tanıştık.

Ellerine sağlık.

sevgiler...

www.misssgibi.com

yildiz dedi ki...

Canim,etkinlik icin hazirladiklarin cok güzel,ellerine saglik.
Kendine iyi bak,sevgiyle ve dostca kal.

cin(s)fikirli dedi ki...

ÇOK DEĞİŞİK ,MÜTHİŞ TARİF...TAM BENLİK...