24 Ocak 2008 Perşembe

CIN BÖREGI (FRÜHLINSROLLEN)


MALZEMELER:
1 paket springroll yufkasi veya yarim kilo normal yufka
1 adet kücük boy lahana
3 yemek kasigi siviyag
3 adet havuc
1 adet kirmizi dolmalik biber
3-4 adet taze sogan
1 adet kurusogan
250 gr tavuk gögüseti
250 gr soya filizi
yarim cay bardagi soya sosu
gerekirse biraz tuz
kizartmak icin siviyag
YAPILISI:
Lahanayi yikayip ince ince dograyin.Havuclari iri sekilde rendeleyin veya jülyen dograyin.Kurusogani ve taze sogani da kücük kücük dograyip ayri ayri kaplara koyun.Tavuk etini yikayip kücük parcalar halinde kesin.Wok tavasina veya teflon bir tencereye yagi koyun,isindiktan sonra tavuk etini ekleyip kavurmaya baslayin.Sonra sirasiyla,kurusogan,lahana,havuc,biber,taze sogan ve soya filizlerini koyup kavurun.Sebzeler kavrulduktan sonra ocaktan almadan evvel soya sosunu da ilave edip bir iki dakika kavurun.Springroll yufkasini bütün olarak,normal yufkaysa dörde bölerek tezgaha yayin.Kenarina bir yemek kasigi dolusu icten koyup sigara böregi gibi sarin.Yufkalarin hepsini sardiktan sonra kizdirilmis siviyagda kizarttiktan sonra servis yapin.
AFIYET OLSUN!




6 yorum:

Baharcicegi dedi ki...

Cin böregini ben hazir aliyordum sebzeli olandan,kendi yaptigin nasil lezzetli olmustur artik eline saglik canim.

LeYYa dedi ki...

aman YaRabbiii enfes görünyor ilk fırsata deneyeceğim.elinize sağlık

ç e r k e z k ı z ı dedi ki...

uff ben çin böreğine bayılırım.
ben de bir gün yapayım...
ellerine sağlık

ilker'in mutfağı dedi ki...

senem bunlarda süper olmuş canım.yine ellerine sağlık.öptüm canım.

Feyza Fidan dedi ki...

Senemcimmm, harika olmuş börekler..Ellerine sağlık canımcım...

Betül dedi ki...

Sevgili Senem,

Çok güzel bir tarif ve çok leziz görünüyor börekler. Ellerine sağlık.

Sevgilerimle.