15 Aralık 2007 Cumartesi

YE#29 BARBUNYA PILAKI





Bu ayki etkinligin konusu zeytinyaglilar.Böyle bir güzel konu sectigi icin http://sicakpaylasimlar.blogspot.com/ dan,Aysel arkadasimiza cok
tesekkür ediyorum ve kolay gelsin diyorum.Ben de etkinlige barbunya pilakiyle katilmak istedim.Tarifim ise söyle:
Malzemeler:
250 gr (bir su bardagi kuru barbunya fasulyesi)
1 adet havuc
1 adet patates
1 adet domates
1 adet kurusogan
2 dis sarmisak
1 yemek silme yemek kasigi domates salcasi
3-4 su bardagi sicak su
1 seker kasigi tuz
2 seker kasigi tozseker
yarim cay bardagi zeytinyagi
Yapilisi:
Barbunya fasulyesini yikayip fazla yumusamayacak sekilde haslayin.Suyunu süzüp bir kenarda bekletin.Yemegi pisireceginiz tencerede yagi isitip kücük dogranmis sogani ve sarmisagi hafif kavurun.Kücük küp seklinde dogranmis havuclari da katip kavurmaya devam edin.Domatesin kabugunu soyup,cekirdeklerini de cikarttiktan sonra küp küp dograyip tencereye ilave ettikten sonra salcayi da koyup biraz daha kavurun. Sicak suyu,tuzu ve sekeri de ekleyin ve kaynamaya baslayinca fasulyeleri tencereye koyun,kisik ateste kapagi kapali olarak kaynatin.Yemegin pismesine yakin yine kücük küp seklinde dogranmis patatesi de katip patatesler yumusayincaya kadar biraz daha kaynatin ve ocagin altini kapatin.Ilik servis yapin.