5 Aralık 2007 Çarşamba

PORSELEN DEMLIK CAY SAATI ETKINLIGI ISPANAKLI BÖREK

Porselen demlik cay saati etikinliginin bu haftaki evsahibi, http://guldencehobi.blogcu.com/ dan degerli arkadasim Gülden.Arkadasim beni davet etmis ve ben de kendisine tabiiki hayir diyemeyecegime göre bu tarifimi Güldencim icin veriyorum. Beni davet ettigi icin de cok tesekkür ediyorum.


Malzemeler:


4 adet yufka

yarim kilo ispanak

2-3 corba kasigi siviyag

2 adet kurusogan

1 su bardagi süt

1 cay bardagi siviyag

2 adet yumurta

3 corba kasigi yogurt

tuz,karabiber,pulbiber


Yapilisi:


Ispanaklari ayiklayip yikadiktan sonra dograyin.Soganlari yemeklik dogradiktan sonra iki kasik siviyagda hafif kavurun.Ispanaklari da katip cok az kavurup,tuzunu ,karabiber ve pulbiberini katip ocaktan alin.Derince bir tasin icinde 1 su bardagi süt,1 cay bardagi siviyag,3 corba kasigi yogurt,2 yumurta ve yarim cay kasigi tuz katip karistirin.Yufkanin birini tezgahin üzerine serip,sütlü karisimdan kasikla üzerine döküp.her tarafina sürdürün.Ispanagin dörtte birini de üzerine döseyip,yufkanin her iki tarafindan ortaya dogru rulo seklibde sarin.Yaglanmis tepsiye yerlestirin.Diger yufkalara da ayni islemi uygulayip kalan sütlü karisimdan yufkalarin üzerine sürün.200-220 dereceli önceden isitilmis firinda üzerleri kizarana kadar pisirin.


AFIYET OLSUN!

Not: Buradaki satilan yufkalar Türkiye'dekiler gibi taze ve yumusak olmadiklarindan sekil vermek biraz zor oluyor,onun icin pek düzgün rulo olmadilar.