4 Aralık 2007 Salı

HINDI ETLI BRÜKSEL LAHANASI YEMEGI

Simdi Brüksel lahanasinin tam zamani.Kis sebze yemegi alternatifi olarak isterseniz bir deneyin.

MALZEMELER:


300 gr kadar hindi kusbasi
yarim kg brüksel lahanasi
2 adet havuc
2 adet patates
2-3 yemek kasigi siviyag
1 yemek kasigi dolusu domates salcasi
1 adet kurusogan
4 su bardagi sicak su
tuz ve karabiber

YAPILISI:

Brüksel lahanalarinin dis kabuklarini soyup yikadiktan sonra cok az haslayip süzün.(böylelikle kokusu biraz azaliyor)Yemegi yapacaginiz tencerede yagi isitip yemeklik olarak dogradiginiz soganlari hafi pembelesinceye kadar kavurun.Kusbasi dogranmis eti de ekleyin ve birlikte suyunu cekinceye kadar kavurun.Havuclari soyup verev veya yuvarlak sekilde dograyin.Tencereye katip kavurmaya devam edin.Salcayi da hafif sulandirip katin.Sonra lahanalari ve patatesi de ekleyin bir kac dakika kavurduktan sonra sicak suyu katin.Et ve sebzeler yumusayincaya kadar kisik ateste kaynatin.Tuz ve karabiber atip bir iki tasim kaynattiktan sonra ocaktan alip servis yapin.