27 Kasım 2007 Salı

PORSELEN DEMLIK CAY SAATI ETKINLIGI



TATLI CAY KURABIYESI


Bu etkinlige ilk defa katiliyorum,sevgili arkadasim http://yenitadlar.blogcu.com/ dan Nurcan beni davet ettigi icin tesekkür edip tarifimi vereyim.




MALZEMELER:




125 gr margarin


1 neskafe fincani pudra sekeri


1 cay bardagi siviyag


1 yumurta


yarim paket kabartma tozu


aldigi kadar un


1 yemek kasigi kakao




YAPILISI:




Bir kapta kakao haric,oda sicakliginda yumusamis margarini ve diger malzemeleri katip sert olmayan bir hamur yogurun.Hamuru ikiye bölüp yarisina kakao koyun.Daha sonra merdane ile yarim santim kalinlikta acip kurabiye kaliplari ile kestikten sonra 170-180 dereceli önceden isitilmis firinda cok hafif pembelesinceye kadar pisirin.Soguduktan sonra cok lezzetli kurabiyeler elde edebilirsiniz.Ertesi günü hatta gün gectikce daha da güzel olduklarini söyleyebilirim.




AFIYET OLSUN!